Ποια apps επωφελήθηκαν από το μπλακ άουτ στο Facebook -Τι είναι το Signal και το Telegram | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

7


Μπορεί στο Facebook να ίδρωναν από την αγωνία για το πολύωρο μπλακάουτ, αλλά οι ανταγωνιστές του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έβγαιναν ωφελημένοι.

Την ώρα που το δίκτυο εφαρμογών και υπηρεσιών του Facebook ήταν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να καταγράφει τεράστιες απώλειες διαφημιστικών εσόδων, εκατομμύρια νέοι χρήστες αναζήτησαν νέους τρόπους επικοινωνίας, και πολλοί εξ’ αυτών στράφηκαν στο Signal, μια εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για smartphones και Η/Υ, που δίνει έμφαση στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και την οποία έχει εγκρίνει ο πρώην υπάλληλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουεντ.

Το Telegram, που η λειτουργία του θυμίζει εκείνη του WhatsApp, ανέβηκε κατά 55 θέσεις στην κορυφή του διαγράμματος download εφαρμογών στα iPhone στις ΗΠΑ, σύμφωαν με το Sensor Tower, όσο το Facebook, το WhatsApp messenger και το Instagram παρέμεναν απρόσιτα για τα 2,7 δισ. χρήστες τους ανά την υφήλιο, ένα πρωτοφανές μπλακάουτ που ώθησε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Παράλληλα αυξήθηκαν όλες οι βασικές μετρήσεις στην εφαρμογή ήχου Clubhouse, που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να επικοινωνούν σε chat rooms ήχου. Η έμφαση που δίνει η Signal στην προστασία της ιδιωτικότητας – με την απόφασή της να μη συλλέγει δεδομένα των χρηστών της και να αποφεύγει έτσι την πιθανή άσκηση πίεσης από κυβερνήσεις να προβεί σε αποκαλύψεις που θα οδηγήσουν σε ταυτοποίησή τους – την κατέστησε δημοφιλές μέσο για εκείνους που αποζητούν ασφάλεια στις επικοινωνίες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή