Προβλέπει γεγονότα ημέρες πριν συμβούν με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης

8


Το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ένα πειραματικό πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης που του επιτρέπει να βλέπει το παρελθόν και να κοιτάζει το μέλλον.

Το νέο πειραματικό πρόγραμμα ονομάζεται Global Information Dominance Experiments (GIDE) και συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη με cloud computing και μεγάλες δεξαμενές δεδομένων. Η νεότερη έκδοση του GIDE είναι το GIDE 3, και σύμφωνα με τον στρατηγό Glen VanHerck, διοικητή της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, η ιδέα πίσω από το νέο πρόγραμμα είναι η «επίτευξη κυριαρχίας πληροφοριών» και «η υπεροχή στη λήψη αποφάσεων».

Ο VanHerck δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Πεντάγωνο ζει αυτή τη στιγμή σε ένα «αντιδραστικό περιβάλλον» όπου θα ανταποκριθεί στις ενέργειες των αντίπαλων εθνών.

Ο στρατηγός συνέχισε και είπε ότι το GIDE του δίνει έναν «χώρο αποφάσεων» που του επιτρέπει να καταλήξει σε στρατηγικές αποτροπής, τις οποίες παρουσιάζει στη συνέχεια στον υπουργό Άμυνας και στον πρόεδρο Biden.

«Αυτό που κάνουμε είναι να διαθέτουμε αυτά τα δεδομένα και να τα μοιραζόμαστε σε ένα cloud, όπου η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη τα βλέπουν. Και τα επεξεργάζονται πραγματικά γρήγορα και τα παρέχουν στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Αυτό μας δίνει μέρες προηγμένης προειδοποίησης και ικανότητας αντίδρασης» δήλωσε ο VanHerck.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή