Προσέλαβε ομάδα της Facebook για την ανάπτυξη του δικού της δορυφορικού δικτύου Internet

15


H Amazon απέκτησε την ομάδα – δώδεκα υπαλλήλων – δορυφορικού Διαδικτύου της Facebook προκειμένου να αναπτύξει δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη (Project Kuiper) για την παροχή ευρυζωνικού internet υψηλής ταχύτητας παγκοσμίως.

Η προκείμενη κίνηση τερματίζει επισήμως τις προσπάθειες της Facebook να παρέχει σύνδεση στο Διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω των δικών της δορυφόρων. Η Amazon δήλωσε ότι θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να εκτοξεύσει 3.236 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη έως το 2029, θέτοντας ως στόχο την παροχή διαδικτύου σε «απρόσιτες κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

Η εταιρεία έλαβε την έγκριση της FCC για τη λειτουργία του δικτύου πέρυσι και θα εκτοξεύσει τους μισούς δορυφόρους της έως το 2026. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Amazon κατασκευάζει ένα εργαστήριο στο Redmond και ότι τη δεδομένη στιγμή απασχολεί περίπου 500 υπαλλήλους για το αναφερόμενο έργο.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Amazon είχε αποκαλύψει τα σχέδια των κεραιών που θα χρησιμοποιούσαν οι πελάτης της για να έχουν internet από την υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί καμία εκτόξευση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει ότι υπέγραψε συμφωνία με την United Launch Alliance (ULA) για εννέα εκτοξεύσεις, αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικές με το χρονοδιάγραμμα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η εταιρεία του Elon Musk, SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύσει περίπου 12.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά με την υπηρεσία δορυφορικού δικτύου Starlink να προσφέρει παγκόσμια κάλυψη από τον επερχόμενο Αύγουστο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή