Προσιτά ακουστικά με ποιοτικό ήχο υπόσχονται τα νέα audio chips της Qualcomm

0


Η Qualcomm ανακοίνωσε δύο νέους επεξεργαστές ήχου για ακουστικά (earbuds και headphones), τα S3 Gen 3 και S5 Gen 3, που υπόσχονται ότι θα προσδώσουν καλύτερο ήχο σε πιο προσιτά ασύρματα ακουστικά μέσω προηγμένων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας και τεχνολογιών ήχου με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα chips S3 Gen 3 και S5 Gen 3 της Qualcomm προσφέρουν audiophile ποιότητα ήχου, υψηλής ποιότητας audio codecs, αποτελεσματικότερη ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC), βελτιωμένη ποιότητα κλήσεων και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα earbuds και headphones. Τεχνικά, πάντως, κινούνται μία κλίμακα χαμηλότερα από τα αντίστοιχα flagship chips ήχου της εταιρείας, τα S7 και S7 Pro.

Qualcomm S3 Gen 3

Το S3 Gen 3 είναι ένα chip ήχου για mid-range ασύρματα ακουστικά και ηχεία. Διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για ANC, aptX Adaptive, aptX Lossless (24-bit 48kHz), Bluetooth 5.4 με LE Audio, Bluetooth Auracast και Spatial Audio. Διαθέτει επίσης έναν βελτιωμένο μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό (DAC) για καλύτερη ποιότητα ήχου και χαμηλότερο θόρυβο στις χαμηλές εντάσεις.

Υποστηρίζει τους ψηφιακούς βοηθούς Alexa και Google Assistant με ενεργοποίηση με λέξη αφύπνισης, την τεχνολογία Google Fast Pair για ταχύτερη σύζευξη, αλλά και έως τρία μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό (αριστερά και δεξιά) για καθαρότερες φωνητικές κλήσεις.

Qualcomm S5 Gen 3

Το S5 Gen 3 διαθέτει περισσότερες δυνατότητες από το S3 Gen 3, μιας και αφορά premium ασύρματα ακουστικά και ηχεία, αλλά όχι της ανώτατης flagship κατηγορίας. Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι διαθέτει 50% περισσότερη μνήμη και σημαντικά μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ DSP από το S5 Gen 2, προσφέροντας βελτιωμένη ποιότητα ήχου κατά τη διάρκεια του gaming και της ακρόασης μουσικής.

Διαθέτει, επίσης, βελτιωμένο ANC και ακύρωση της ηχούς, υποστηρίζει Bluetooth 5.4 με LE Audio, Bluetooth Auracast και Spatial Audio, τα audio codecs aptX Adaptive και aptX Lossless (24 bit 48kHz) για υψηλότερη ποιότητα ήχου, ενώ υποστηρίζονται οι λειτουργίες Adaptive ANC και Adaptive Transparency.

Τα S3 Gen 3 και S5 Gen 3 θα είναι σύντομα διαθέσιμα στους κατασκευαστές ακουστικών και μπορούμε να περιμένουμε ότι θα δούμε τα πρώτα προϊόντα μέσα στους επόμενους μήνες.

[Qualcomm]



Πηγή