Προσπάθησε να πείσει την Apple για το xCloud με αποκλειστικότητες σε παιχνίδια

21


Η Microsoft δεν βγάζει πραγματικά κέρδη πουλώντας την κονσόλα Xbox, αλλά αντιθέτως βασίζει την αποκόμιση κερδών της στην αγορά των αποκλειστικών τίτλων και των διαδικτυακών υπηρεσιών που προσφέρει στην πλατφόρμα του Xbox.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία ήταν πρόθυμη να παραβλέψει την εν λόγω τακτική της, καθώς, όπως αναφέρει το The Verge, είχε προσπαθήσει κάποια στιγμή να διαπραγματευτεί κρυφά με την Apple για να μεταφέρει τις αποκλειστικότητες του Xbox στο App Store. Η Microsoft προσπαθήσει να πείσει την Apple να επιτρέψει την υπηρεσία ροής xCloud στο App Store.

Βέβαια, οι κανόνες της Apple για να επιτρέπονται streaming εφαρμογές παιχνιδιών στο κατάστημα εφαρμογών της αναφέρουν ότι οι εν λόγω εφαρμογές πρέπει να είναι διαθέσιμες ως αυτόνομες εφαρμογές πρώτα. Η Microsoft θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός της Apple δεν ήταν πρακτικός και θα απογοήτευε εν τέλει τους πελάτες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα emails, φαίνεται ότι η Microsoft προσπάθησε να βρει με διάφορους τρόπους κάποια μέση λύση, αλλά η Apple τελικά δεν υποχώρησε.

Τότε η Apple είχε αναφέρει : «Δυστυχώς, η πρόταση της Microsoft δεν συμβάδιζε με τους κανονισμούς του App Store, και πιο συγκεκριμένα με την απαίτηση να χρησιμοποιούνται πληρωμές εντός της εφαρμογής για να ξεκλειδώνονται επιπρόσθετα χαρακτηριστικά».

Επομένως, η Microsoft βρήκε τη λύση που έψαχνε μέσω του Safari για κινητά.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή