Προσφέρει πλέον on-device κρυπτογράφηση για μεγαλύτερη ασφάλεια

13


Μπορεί να συμμετέχει ενεργά και με ιδιαίτερο ζήλο στην κοινή προσπάθεια των μεγάλων εταιρειών για την εξάλειψη των passwords, αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έχουμε ακόμα αρκετό καιρό και γι ‘ αυτό η Google επιχειρεί να δώσει λύσεις στους χρήστες εδώ και τώρα.

Η εταιρεία εξελίσσει διαρκώς το εργαλείο Google Password Manager, το οποίο μπορείς πλέον πολύ εύκολα να το εμφανίσεις στην αρχική οθόνη της συσκευής σου για να σου παρέχει βοήθεια στη δημιουργία και την αποθήκευση πολύπλοκων passwords. Επιπλέον, το εργαλείο προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα κρυπτογραφώντας τα απευθείας και αποκλειστικά στην συσκευή του χρήστη, ούτως ώστε να έχει μόνο αυτός πρόσβαση σε αυτά.

Το εργαλείο Google Password Manager θα το βρείτε στη διεύθυνση passwords.google.com και μέσα στον Chrome browser. Το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των passwords αποθηκεύεται αποκλειστικά στην συσκευή, δεν μπορεί να αφαιρεθεί μετά το σεταρισμα και υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού σε πολλαπλές συσκευές, αρκεί να χρησιμοποιείς τον ίδιο λογαριασμό Google και να έχεις ενεργοποιημένο τον συγχρονισμό δεδομένων στον Chrome browser.

Η κρυπτογράφηση απευθείας στην συσκευή σημαίνει ότι θα μπορείς να δεις όλα τα passwords σου χρησιμοποιώντας το password του λογαριασμού Google ή ξεκλειδώνοντας με κάποιο PIN, αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικό αποτύπωμα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή