Πρωτιά για τη Huawei στην Κίνα και απίστευτη πτώση για την Apple!

1


Η εταιρεία αναλύσεων Canalys δημοσίευσε την τελευταία της έκθεση σχετικά με την αγορά smartphones της Κίνας για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και η Apple κατακρημνίστηκε στην τελευταία θέση του Top 5 των εταιρειών που διεκδικούν την κυριαρχία στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας!

Η Huawei επέστρεψε στην πρώτη θέση μετά από 13 τρίμηνα με μερίδιο αγοράς 17%. Ο τοπική εταιρεία απέστειλε 11,7 εκατομμύρια smartphones, χάρη στις δημοφιλείς σειρές Mate και nova, ενώ η OPPO ανέβηκε στη δεύτερη θέση χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της σειράς Reno 11, αποστέλλοντας 10,9 εκατομμύρια συσκευές. Αντίθετα, η HONOR, η vivo και η Apple κατέγραψαν μείωση στις πωλήσεις τους κατά το τρίμηνο, καταλαμβάνοντας την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Η HONOR απέστειλε 10,6 εκατομμύρια συσκευές με μερίδιο 16% (αύξηση 9% σε ετήσια βάση), ενώ η vivo απέστειλε 10,3 εκατομμύρια συσκευές με μερίδιο 15% (μείωση 9% σε ετήσια βάση). Η Apple σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των πέντε πρώτων, πέφτοντας στην πέμπτη θέση από την πρώτη, με 10 εκατομμύρια συσκευές και μερίδιο 15%, δηλαδή μείωση 25% σε ετήσια βάση.

Οι επιδόσεις της Huawei είναι αυξημένες κατά 70% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η εταιρεία εξακολουθούσε να αναδιοργανώνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των smartphones μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Τα τελευταία στοιχεία προφανώς δεν θα αποτελέσουν ευχάριστη ανάγνωση για τον CEO της Apple, Tim Cook, μετά το ταξίδι του στην Κίνα για τα εγκαίνια ενός νέου μεγάλου καταστήματος στη Σαγκάη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο στην Κίνα, ο Cook ανακοίνωσε την επέκταση του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Apple στην πόλη, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της Κίνας στη στρατηγική της εταιρείας. Ο Cook συμμετείχε επίσης στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας στο Πεκίνο, όπου δήλωσε ότι η χώρα είναι «καθοριστικής σημασίας» για την Apple.

Η Apple εμβαθύνει τους δεσμούς της με την Κίνα παρά την επέκταση της παραγωγής στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία. Περίπου το 17% των καθαρών πωλήσεων της Apple από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο προήλθε από την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, γεγονός που την καθιστά τον μεγαλύτερο περιφερειακό προμηθευτή στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας. Ωστόσο, η Apple αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να αντιστρέψει την πτώση των πωλήσεων iPhone εκεί, με την ετήσια μείωση κατά 24% το 2023 να προβλέπεται ότι θα βαθύνει μέχρι το 2024.

[via]



Πηγή