Πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για Επιθεωρητές Μαγνητικών Σωματιδίων και Διεισδυτικών Υγρών | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

6


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων (WGI) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μη Καταστροφικών Ελέγχων και Συγκολλήσεων (WNDTI), υλοποιούν πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στη μέθοδο των Μαγνητικών Σωματιδίων (ΜT) (Level 2), σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9712 διάρκειας 40 εκπαιδευτικών ωρών, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλεγχος με Μαγνητικά Σωματίδια (ΜΤ)

Ο Μαγνητικός Έλεγχος είναι μια μέθοδος Μη Καταστροφικού Ελέγχου για τον εντοπισμό επιφανειακών και υποεπιφανειακών ασυνεχειών σε σιδηρομαγνητικά υλικά.

Οι δυναμικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου διαπερνούν την επιφάνεια σχηματίζοντας βόρειο και νότιο πόλο στα άκρα του δοκιμίου.

Ασυνέχειες όπως, ρήγματα στην επιφάνεια του δοκιμίου εμποδίζουν τη ροή των δυναμικών γραμμών με αποτέλεσμα στα όρια των ρηγμάτων να παρατηρείται πύκνωμα των μαγνητικών δυναμικών γραμμών. Η παρουσία αυτού του πεδίου διαρροής και ως εκ τούτου, η εμφάνιση της ασυνέχειας ανιχνεύεται με τη χρήση μαγνητικών σωματιδίων, τα οποία εναποτίθενται στην επιφάνεια του δοκιμίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μαγνητικά σωματίδια συγκεντρώνονται σχηματίζοντας ένα περίγραμμα στην ασυνέχεια υποδεικνύοντας τη θέση της, το μέγεθος, το σχήμα και την έκταση της. Τα μαγνητικά σωματίδια εφαρμόζονται πάνω σε μία επιφάνεια με τη μέθοδο των ξηρών ή των υγρών σωματιδίων. Λεπτές επιστρώσεις βαφής και άλλων μη μαγνητικών επικαλύψεων, όπως η επιμετάλλωση επηρεάζουν δυσμενώς την ευαισθησία της μεθόδου.

Ο Μαγνητικός Έλεγχος εφαρμόζεται μόνο σε σιδηρομαγνητικά υλικά.

Για καλύτερα αποτελέσματα, το μαγνητικό πεδίο πρέπει να είναι κάθετο στην κατεύθυνση της ασυνέχειας. Μερικές φορές, αυτό απαιτεί δύο ή περισσότερες διαδοχικές επιθεωρήσεις. Συνιστάται η απομαγνήτιση μετά την εφαρμογή της μεθόδου. Απαιτείται μετακαθαρισμός για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα των μαγνητικών σωματιδίων που προσκολλώνται στην επιφάνεια μετά την εφαρμογή της μεθόδου.

Ορισμένες φορές απαιτούνται εξαιρετικά μεγάλα ρεύματα για τα πολύ μεγάλα δοκίμια. Θεωρείται απαραίτητη η επιπρόσθετη προστασία για να αποφευχθεί η τοπική θέρμανση και το κάψιμο των τμημάτων ή της επιφάνειας του δοκιμίου στα σημεία της ηλεκτρικής επαφής.

Παρά το γεγονός ότι με την εφαρμογή της μεθόδου του Μαγνητικού Ελέγχου οι ενδείξεις φαίνονται σχετικά εύκολα, απαιτείται εμπειρία και ικανότητα από τον επιθεωρητή στην ερμηνεία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 22.11.2021 – 26.11.2021
Διάρκεια εκπαίδευσης: 40 ώρες
Καθημερινά από τις 09:00 – 16:45
Διάλειμμα για μεσημεριανό 13:00 – 14:00
Ενδιάμεσα coffee breaks
Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα.
Κόστος εκπαίδευσης και πιστοποίησης: 1.200€

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 215 5511852 # training@wgi.gr

Ενδεικτικά περιεχόμενα εκπαίδευσης εδώ.

Έλεγχος με Διεισδυτικά Υγρά (ΡΤ)

Back-to-Back με το πρόγραμμα Μαγνητικών Σωματιδίων παραπάνω, υλοποιείται στην συνέχεια το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στη μέθοδο των Διεισδυτικών υγρών (PT) (Level 2), σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9712 διάρκειας 40 εκπαιδευτικών ωρών θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Έλεγχος με Διεισδυτικά Υγρά αποτελεί ένα Μη Καταστροφικό Έλεγχο για την ανεύρεση επιφανειακών ασυνεχειών σε μη πορώδη υλικά. Με την εφαρμογή της μεθόδου των Διεισδυτικών Υγρών είναι δυνατό να ανιχνευθούν ασυνέχειες ανεξάρτητα από το μέγεθος, τη χημική σύσταση και τον προσανατολισμό τους.

Η μέθοδος των Διεισδυτικών Υγρών στηρίζεται στο τριχοειδές φαινόμενο για την ανίχνευση όλων των επιφανειακών ασυνεχειών όπως ρήγματα, πόρους, διακενώσεις συστολής σε συγκολλήσεις, χυτά, σφυρήλατα, ελατά προϊόντα, σε μεταλλικά και μη μεταλλικά δοκίμια.

Στην πράξη η μέθοδος εφαρμογής των Διεισδυτικών Υγρών είναι σχετικά απλή, άμεση και οικονομική, δίνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο μοναδικός περιορισμός της μεθόδου των Διεισδυτικών Υγρών είναι ότι μπορεί να ανιχνεύσει ασυνέχειες ανοικτές στην επιφάνεια. Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι η τραχύτητα της επιφάνειας του δοκιμίου που έχει ως συνέπεια τη δημιουργία μη σχετικών ενδείξεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 29.11.2021 – 03.12.2021
Διάρκεια εκπαίδευσης: 40 ώρες
Καθημερινά από τις 09:00 – 16:45
Διάλειμμα για μεσημεριανό 13:00 – 14:00
Ενδιάμεσα coffee breaks
Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα.
Κόστος εκπαίδευσης και πιστοποίησης: 1.200€
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 215 5511852 # training@wgi.gr
Ενδεικτικά περιεχόμενα εκπαίδευσης εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή