Πρόσβαση στην Ψηφιακή Εποχή μέσω της Rural Connect και του Rural Broadband | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

12


Η εταιρία «RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΕΕΣ»(μέλος του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του έργου Rural Broadband. Πρόκειται για ένα σημαντικό τεχνολογικά έργο, μέσω του οποίου ενεργοποιήθηκαν πλήρεις ευρυζωνικές υπηρεσίες νέας γενιάς σε 1.419 οικισμούς σε απρόσιτες αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, καλύπτοντας έτσι τις ψηφιακές ανάγκες 58.708 νοικοκυριών και περίπου 169.036 κατοίκων.

Βασική προτεραιότητα της Rural Connect είναι να έχουν όλοι οι πολίτες τη δυνατότητα για άμεση και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις σε κανένα επίπεδο. Η παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών νέας γενιάς στον πληθυσμό των περιοχών κάλυψης και παράλληλα η αποτελεσματική αξιοποίηση και λειτουργία των υποδομών αυτών σε μακροπρόθεσμη βάση, ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό, την τοπική ανάπτυξη και ενισχύει ουσιαστικά την Ελληνική περιφέρεια. Ως εκ τούτου, αποτελεί έργο-ορόσημο για την Ελληνική ευρυζωνική κάλυψη και σημαντική επιτυχία σε πανευρωπαϊκό τεχνολογικό επίπεδο.

Η RURAL CONNECT παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες χονδρικής τριών επιπέδων στους αδειοδοτημένους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους λιανικής της χώρας. Οι υπηρεσίες αυτές είναι: α) Υπηρεσίες Οπτικής Υποδομής και Παροχή Ζεύγους Οπτικών Ινών β) Υπηρεσίες EVC και E-EVC Ethernet και γ) Υπηρεσίες Bitstream DSL και LTE ευρυζωνικής πρόσβασης Επόμενης Γενιάς.

Η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών δικτύου έγινε στις Περιφέρειες: Στερεάς Ελλάδας (νομοί Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας), Θεσσαλίας (νομοί Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων), Δυτικής Ελλάδας (νομό Αιτωλίας και Ακαρνανίας), Ηπείρου (νομοί Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας), Ιονίων Νήσων (νομό Κέρκυρας), Νοτίου Αιγαίου (νομό Κυκλάδων) και Βορείου Αιγαίου (νομό Σάμου).

Το έργο Rural Broadband, ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) της Ευρώπης, απέσπασε διεθνή διάκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CNECT), καθώς βραβεύθηκε στα «European Broadband Awards 2017» ως το καλύτερο έργο στην Ευρώπη στην κατηγορία «Προώθηση πολιτικής συνοχής σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές».

Η INTRACOM HOLDINGS έχει πάντοτε ως στόχο τη βελτίωση των ποιότητας ζωής και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Τα έργα που υλοποιούνται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ομίλου, συνεισφέρουν στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας και αποτελούν άξονες αειφόρου ανάπτυξης.





Πηγή