Πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME

28


Ο Elon Musk, CEO της Tesla και SpaceX αναδείχθηκε ως πρόσωπο της χρόνιας για το 2021 από το περιοδικό TIME.

Ομολογουμένως, ήταν μια εύκολη επιλογή, καθώς το 2021 οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν ραγδαία, οδηγώντας τον Musk στη θέση του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο». Ωστόσο, και η εταιρεία του SpaceX σημείωσε εντυπωσιακή εξέλιξη με πολλές επιτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων.

Παράλληλα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Musk απασχόλησε τα social media με τις δραστηριότητές του, ενώ με τα tweets του κατόρθωνε να «παίζει» με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

«Για τη δημιουργία λύσεων σε μια υπαρξιακή κρίση, για την ενσωμάτωση των πιθανοτήτων και των κινδύνων στην εποχή των τιτάνων της τεχνολογίας, για την οδήγηση των πιο τολμηρών και ανατρεπτικών μετασχηματισμών της κοινωνίας, ο Elon Musk είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2021», ανέφερε το περιοδικό.

O Musk γεννήθηκε στην Pretoria, της Νότιας Αφρικής το 1971 και στην ηλικία των 12 ετών κωδικοποίησε ένα videogame και το πούλησε σε ένα περιοδικό για 500 δολάρια. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, ήρθε το 1999, όταν η Compaq αγόρασε την Zip2 για 22 εκατομμύρια δολάρια, την εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του. Στη συνέχεια, η πώληση της PayPal στο eBay του απέφερε 180 εκατομμύρια δολάρια. Ο Musk επένδυσε σχεδόν ό,τι είχε στην SpaceX και στην Tesla και τώρα είναι επικεφαλής των δύο κολοσσών.

Σημειώνεται ότι το περιοδικό Time επέλεξε επίσης την Olivia Rodrigo ως Entertainer of the Year, τη Simone Biles ως Athlete of the Year και τους επιστήμονες του εμβολίου COVID-19 ως Ήρωες της Χρονιάς.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή