Πρότεινε 10ετη συμφωνία στη Sony για το Call of Duty

12


Ακόμα μία κίνηση καλής θέλησης από πλευράς Microsoft προκειμένου να πείσει τη Sony και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ότι η επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard δεν πρόκειται να δημιουργήσει μονοπώλιο στον χώρο του gaming.

Σύμφωνα με αναφορά της The New York Times, η Microsoft φέρεται να έχει προτείνει από τις 11 Νοεμβρίου 2022 στη Sony την υπογραφή συμφωνητικού που θα διασφαλίσει ότι το Call of Duty θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για το PlayStation για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Sony δεν έχει σχολιάσει επίσημα την αναφορά, ούτε φαίνεται να έχει υπογράψει το σύμφωνο, παρόλα αυτά, αξίζει να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη προσφορά της Microsoft για 3ετή συμφωνία είχε απορριφθεί άμεσα από την εταιρεία. Μάλιστα, ο CEO του τμήματος PlayStation, Jim Ryan, την είχε χαρακτηρίσει ως ανεπαρκή από πολλές πλευρές.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει πολλά υψηλόβαθμα της Microsoft να δηλώνουν κατ’ επανάληψιν πως δεν πρόκειται να κρατήσουν «όμηρο» το Call of Duty σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard. Ειδικά ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, τόνισε τον περασμένο μήνα πως σκοπεύουν να διαχειριστούν το Call of Duty όπως το Minecraft και να το έχουν διαθέσιμο για κάθε είδους πλατφόρμα, ακόμα και για το Nintendo Switch.

Εξάλλου, η Microsoft ισχυρίζεται πως ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαγορά της Activision Blizzard δεν είναι να καταστήσουν τα IPs της τελευταίας ως αποκλειστικότητες του Xbox, αλλά να επεκταθούν κυρίως στο mobile gaming.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή