Πωλήθηκε original μοντέλο σε απίστευτη τιμή

9


Ο υπολογιστής της Apple, Apple-1 που αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο προϊόν, κατασκευασμένο από τους Steve Jobs και Steve Wosniak τη δεκαετία του 1970 πωλήθηκε για 500.000 δολάρια σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος John Moran Auctioneers.

Ο Apple-1 είναι μόνο ένας από τους έξι υπολογιστές που κατασκευάστηκαν με ξύλινη θήκη ΚΟΑ και ένας από τους 200 Apple-1 υπολογιστές. Το μοντέλο που πουλήθηκε ήταν ένα από τα 50 προϊόντα που είχε αγοράσει ο Paull Terrel της ByteShop.

Ο υπολογιστής της Apple που πωλήθηκε σε δημοπρασία διαθέτει ένα πληκτρολόγιο της Datanetics, μια οθόνη Panasonic και όλα τα αυθεντικά κομμάτια που περιλαμβάνονται στον ίδιο τον υπολογιστή, όπως ένα εγχειρίδιο προγραμματισμού.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής Apple-1 είχε αγοραστεί από έναν καθηγητή ηλεκτρονικών στο Chaffey College σε άγνωστη τιμή και εν συνεχεία τον πούλησε σε έναν μαθητή του για $650 το 1977.

Πριν από τη δημοπρασία, ο Corey Cohen, ειδικός στο Apple-1, εξήγησε στους ότι ο ιστορικός υπολογιστής είναι «το ιερό δισκοπότηρο για συλλέκτες ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας υπολογιστών. Αυτό το καθιστά πραγματικά συναρπαστικό για πολλούς ανθρώπους».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή