Πως αντέδρασε η Microsoft στην παρουσίαση του Stadia από τη Google

3


Τα αποκαλυπτήρια της υπηρεσίας streaming Stadia από τη Google ήταν λογικό ότι θα απασχολούσαν όχι μόνο εμάς τους συντάκτες τεχνολογίας και τους gamers, αλλά και τους μεγάλους ανταγωνιστές της εταιρείας που ετοιμάζουν παρόμοιες υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο αντίπαλο δέος αναμένεται ότι θα είναι η Microsoft, η οποία θυμίζουμε ότι έχει στα σκαριά το Project xCloud και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντέδρασαν στη χθεσινή παρουσίαση της Google.

Σύμφωνα με τον Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, η Google παρουσίασε κάτι πολύ μεγάλο και η Microsoft έχει μπροστά της δύο μήνες μέχρι την έκθεση E3 2019 για να πράξει κάτι ανάλογο. Ο ίδιος αισθάνεται ότι το Stadia δικαιώνει την προσπάθεια της Microsoft που έχει ξεκινήσει εδώ και δ΄θο χρόνια, καθώς το xCloud θα προσφέρει game streaming σε smartphones, tablets, PCs και τηλεοράσεις. Πρόσφατα είδαμε και ένα demo του Project xCloud, ενώ η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι θα ξεκινήσουν οι δοκιμές μέσα στο 2019.

Στο memo που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Thurrott, ο κ. Spencer δηλώνει ξεκάθαρα ότι το Stadia δεν κρύβει μεγάλες εκπλήξεις αν και εντυπωσιάστηκε από την άμεση σύνδεση του με το YouTube, την ενσωμάτωση του ψηφιακού βοηθού Google Assistant και το νέο WiFi τηλεχειριστήριο.

Ακολουθεί όλο το υπόμνημα του:

Παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του Stadia από τη Google ομαδικά εδώ στο GDC 2019. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την καλύτερη επικύρωση για το ταξίδι που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια.

Σήμερα, είδαμε ένα τεράστιο ανταγωνιστή να εισέρχεται στην αγορά του gaming και να πλαισιώνει την υπηρεσία του με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία, όπως Περιεχόμενο, Κοινότητα και Cloud. Δεν είδαμε μεγάλες εκπλήξεις, αν και εντυπωσιάστηκα από τη διαχείριση του YouTube, τη χρήση του Google Assistant και το νέο WiFi τηλεχειριστήριο.

Αλλά ας επιστρέψουμε στα δικά μας. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά για να βρισκόμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε σε μια αγορά 2 δισεκατομμυρίων gamers σε όλο τον κόσμο. Η Google έκανε μεγάλη κίνηση σήμερα, ωστόσο, έχουμε μπροστά μας δύο μήνες μέχρι την E3 2019 για να κάνουμε και εμείς τη δική μας μεγάλη κίνηση.

Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, να συνεχίσουμε να χτίζουμε πράγματα με τον πελάτη στο επίκεντρο. Έχουμε το περιεχόμενο, την κοινότητα, την ομάδα για το Cloud και ένα στρατηγικό σχέδιο, και όπως λέω εδώ και αρκετό καιρό, είναι όλα θέμα εκτέλεσης αυτού του πλάνου. Αυτό έγινε ξεκάθαρο σήμερα.

Phil Spencer

[via]



Πηγή