Πώς η Apple αυξάνει… με τρόπο τις τιμές στα iPhone χωρίς να σοκάρει τους καταναλωτές -Το Bloomberg εξηγεί

26


Η Apple παρουσίασε, εχθές, τα νέα iPhone, ενθουσιάζοντας τους απανταχού φαν της εταιρείας.

Η ναυαρχίδα της Apple είναι καλύτερη από ποτέ, περνώντας σε μια νέα φάση, καθώς θα «τρέχει» παιχνίδια PlayStation. Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε, δίνοντας αρκετό χρόνο στο κομμάτι που αφορούσε στις κυκλοφορίες βιντεοπαιχνιδιών, ότι στα iPhone 15 Pro θα έρθουν τα εξής παιχνίδια: Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake, Death Stranding και Assassin’s Creed Mirage.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις, η Apple ανακοίνωσε ότι αύξηση της τιμής του iPhone Pro Max κατά 100 δολάρια, αφήνοντας αμετάβλητες τις τιμές των υπολοίπων.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg, ο κολοσσός προχώρησε στην αύξηση της τιμής με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιδεξιότητας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από τους καταναλωτές, μεν, χωρίς να προκαλέσει σοκ, δε.

Η Apple δεν αλλάζει ακραία τις τιμές αλλά κάνει τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ταιριάζει στο μοτίβο που έχει υιοθετήσει η Apple να ελίσσεται με προσοχή απέναντι στους καταναλωτές που είναι επιφυλακτικοί με τον πληθωρισμό. Η εταιρεία δεν προχωρά σε ακραίες αλλαγές στις τιμές αλλά βρίσκει τρόπους για να οδηγεί τους καταναλωτές στο να ξοδεύουν περισσότερα.

Η εταιρεία δημιουργεί τα πολυτελή iPhone της με αποκλειστικά χαρακτηριστικά, όπως καλύτερους φακούς ζουμ και πλαίσια τιτανίου, για να ωθήσει τους αγοραστές να αγοράσουν πιο ακριβά προϊόντα. Ακόμη και η μετάβαση της Apple σε θύρα USB-C στο iPhone – που επιβάλλεται από την ΕΕ και στην οποία η εταιρεία αρχικά αντιτάχθηκε – θα φέρει νέους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων. Αν οι καταναλωτές θέλουν τα AirPods τους να έχουν την ίδια υποδοχή με τα τελευταία iPhone, θα πρέπει να ξοδέψουν 249 δολάρια για ένα νέο ζευγάρι. Αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους παλιούς φορτιστές Lightning, μπορούν να αγοράσουν έναν αντάπτορα από την Apple προς 29 δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Apple αντιμετωπίζει πτώση των smartphones σε ολόκληρη τη βιομηχανία, γεγονός που της δίνει λιγότερη δυνατότητα να αυξήσει τις τιμές. Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν σχεδόν 7% το περασμένο τρίμηνο, σύμφωνα με την IDC, πλήττοντας τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας. Τα προβλήματα στην Κίνα, όπου αντιμετωπίζει κυβερνητική απαγόρευση και τον ανταγωνισμό με ένα προηγμένο νέο τηλέφωνο από την Huawei Technologies Co. έχουν αυξήσει την πίεση.

Έτσι, η Apple θα διατηρήσει τη χαμηλότερη έκδοση του iPhone 15 στα 799 δολάρια, ενώ το Pro παραμένει στα 999 δολάρια – μια τιμή που θεωρήθηκε εντυπωσιακή όταν το iPhone X έκανε το ντεμπούτο του σε αυτό το επίπεδο το 2017.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η τιμή του iPhone 15 Pro θα αυξηθεί κατά 50 δολάρια στον Καναδά, ενώ η τιμή του Pro Max θα αυξηθεί κατά 200 δολάρια. Στην Ινδία, το Pro Max θα ανέβει κατά περίπου 14%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ορισμένες χώρες, ωστόσο, οι τιμές μειώνονται. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα iPhone 15 Pro και Pro Max είναι 100 λίρες (125 δολάρια) φθηνότερα από τα προηγούμενα.

Αν και το αρχικό Pro Max θα είναι σχεδόν 10% ακριβότερο από το φθηνότερο iPhone 14 Pro Max, διαθέτει 256 gigabytes αποθηκευτικού χώρου, σε σύγκριση με τα 128 gigabytes που προσφέρονταν προηγουμένως.

Υπογραμμίζοντας τον σταδιακό χαρακτήρα αυτής της αύξησης των τιμών, η Apple δεν αύξησε τα επίπεδα των μοντέλων iPhone 15 Pro Max με μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης. Η έκδοση με 512 gigabytes παραμένει στα 1.399 δολάρια, ενώ αυτή στα 1 terabyte εξακολουθεί να κοστίζει 1.599 δολάρια. Αλλά ακόμη και με τις τιμές να παραμένουν ίδιες, η Apple είναι σε θέση να κερδίζει επειδή το κόστος αποθήκευσης έχει μειωθεί.

Πέρα από τις τιμολογιακές αναπροσαρμογές των iPhone, η Apple παράγει περισσότερα έσοδα από πρόσθετες υπηρεσίες και αξεσουάρ. Η εταιρεία έθεσε σε κυκλοφορία δύο νέες κατηγορίες αποθήκευσης για το iCloud: ένα πρόγραμμα 6 terabyte για 30 δολάρια το μήνα και μια επιλογή 12 terabyte για 60 δολάρια το μήνα. Το κορυφαίο πακέτο iCloud ήταν μια προσφορά 2 terabyte για 10 δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αγοραστές των iPhone 15 Pro και Pro Max θα χρειαστούν επίσης ένα νέο καλώδιο αν θέλουν να έχουν την τάχιστη μεταφορά δεδομένων που υπόσχεται η συσκευή. Η Apple πωλεί ένα τέτοιο καλώδιο για 69 δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή