Ρομπότ-βουδιστής σε ρόλο ιερέα για κηδείες χωρίς πολλά έξοδα

17


Την εμφάνισή του έκανε την περασμένη Τετάρτη στην έκθεση Life Ending Industry Expo, στο Τόκιο ο Pepper, το ρομπότ-βουδιστής, που αναλαμβάνει καθήκοντα ιερέα για να τελεί κηδείες με χαμηλό κόστος.

Ο πληθυσμός στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου γηράσκει και η κηδεία κοστίζει. Τα στοιχεία του 2008 από την Ένωση Καταναλωτών στην Ιαπωνία δίνουν κόστος κηδείας 20.000 δολάρια, κατά μέσο όρο. Η αμοιβή του ιερέα ανέρχεται σε 1.700 δολάρια. Έρχεται τώρα η Nissei Eco, η εταιρεία που κατασκευάζει τον Pepper και τον νοικιάζει αντί 350 δολαρίων.

Με τη συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ιαπωνία, οι βουδιστές ιερείς δέχονται μικρότερη οικονομική στήριξη από τους πιστούς, και αναγκάζονται να αναζητήσουν συμπληρωματικό εισόδημα κάνοντας δουλειές εκτός των καθηκόντων τους στους ναούς.

Εδώ είναι που μπαίνει ο Pepper, εξηγεί ο Μίτσιο Ινάμουρα, σύμβουλος στη Nissei Eco: μπορεί να αναπληρώσει στην κηδεία έναν ιερέα, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, το γραφείο τελετών έχει τη δυνατότητα να ντύσει τον Pepper με το ράσο του βουδιστή μοναχού που απαιτεί η περίσταση και μπορεί επίσης να μεταδώσει ζωντανά την κηδεία για όσους δεν μπορούν να παραστούν.

Προς το παρόν, ο Pepper περιμένει να τον καλέσουν να «ιερουργήσει» στην πρώτη του κηδεία.





Πηγή