Σημαντική εξαγορά σχετικά με το AI

0


Καθώς το 2024 θα είναι η χρονιά που η Apple θα εισέλθει δυναμικά στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάθε κίνησή της αναμένεται να τραβήξει την προσοχή. Επομένως, η είδηση ότι η Apple εξαγόρασε μια AI startup με έδρα τον Καναδά είναι σημαντική. 

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η Apple εξαγόρασε την DarwinAI, μια μικρή startup με μερικές δεκάδες υπαλλήλους χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό. Η Apple φέρεται να έχει απορροφήσει το προσωπικό της DarwinAI στη δική της ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της DarwinAI, Alexander Wong, ενός ερευνητή από το Πανεπιστήμιο του Waterloo, ο οποίος “έχει δημοσιεύσει πάνω από 600 εργασίες σε περιοδικά και συνέδρια με κριτές, καθώς και πατέντες, σε διάφορους τομείς όπως η υπολογιστική απεικόνιση, η Τεχνητή Νοημοσύνη, το computer vision και τα συστήματα multimedia”.

Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, η DarwinAI είναι “μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία οπτικού ελέγχου ποιότητας που παρέχει στους κατασκευαστές μια ολοκληρωμένη λύση για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής“. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η Apple πιθανότατα ενδιαφέρεται για τη DarwinAI προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγή της ώστε να είναι πιο αποτελεσματική. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει στην Apple πολλά χρήματα σε ετήσια βάση.

Πολύ πιο ενδιαφέρον για τις καταναλωτικές μας συσκευές, ωστόσο, είναι η αναφορά του Bloomberg ότι η τεχνολογία της DarwinAI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης πιο αποδοτικά γενικά. Έχει διαρρεύσει ότι η Apple επιθυμεί οι όποιες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης να εκτελούνται στη συσκευή και όχι στο cloud, οπότε τα μοντέλα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα και το DarwinAI θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει σε αυτό.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μερικές σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στο συνέδριο WWDC24 τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουργιου Siri και μιας παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης για το iOS 18.

[via]



Πηγή