Σκέφτεται και αυτή να ενσωματώσει διαφημίσεις στα δωρεάν games του PlayStation

26


Πριν από μερικές ημέρες μια αναφορά της ιστοσελίδας Business Insider αποκάλυπτε πως η Microsoft σκέφτεται να ενσωματώσει διαφημίσεις στα δωρεάν παιχνίδια του Xbox, με τη μορφή τους να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική εντός των παιχνιδιών (π.χ. σε πινακίδες) και φυσικά χωρίς να επηρεάζει στο ελάχιστο το gameplay.

Η ιστοσελίδα επιστρέφει αυτή τη φορά για να συμπληρώσει πως και η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης διαφημίσεων εντός των free-to-play games του PlayStation και ενδεχομένως αυτό θα το δούμε να υλοποιείται μέσα στο 2022. Η φιλοσοφία της Sony είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτήν της Microsoft, μιας και το δικό της σύστημα διαφημίσεων δεν θα επιβάλλεται στους developers, ενώ οι gamers θα κερδίζουν κάποια εξτραδάκια όταν παρακολουθούν τις διαφημίσεις (π.χ. in-game αντικείμενα).

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος του συστήματος διαφημίσεων λέγεται ότι η Sony δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κρατά κάποιο μερίδιο από τα κέρδη των developers ή αν θα πηγαίνει στο 100% στους τελευταίους. Η λογική λέει ότι θα ισχύσει το δεύτερο, καθώς ο κάθε developer θα μπορούσε από μόνος του να έρθει σε συμφωνία με διαφημιστικές εταιρείες για να εισάγει διαφημίσεις μέσα στα παιχνίδια του.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι αναζητούν νέους τρόπους δημιουργίας καναλιών εσόδων μέσα από τα δωρεάν παιχνίδια, οπότε αργά ή γρήγορα θα τις δούμε και στα δύο οικοσυστήματα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή