Συνδρομητικό Facebook και Instagram στην Ευρώπη με €10 ή €13 / μήνα!

19


Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε την πρώτη αναφορά από τη The New York Times σχετικά με το ενδεχόμενο λανσαρίσματος συνδρομητικής έκδοσης των Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις στην Ευρώπη, προκειμένου η Meta να βρει μια λύση – παράκαμψη των GDPR και Digital Markets Act (DMA).

Τώρα έρχεται η σειρά της The Wall Street Journal να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτοντας τις πιθανές τιμές αυτών των συνδρομών που θα γλιτώσουν τους χρήστες από τις διαφημίσεις και την παρακολούθηση της δραστηριότητας, αλλά και την ίδια την Meta από την «δαγκάνα» της ΕΕ.

Σύμφωνα με την WSJ, η οποία επικαλείται πηγή εκ των έσω, η Meta σκέφτεται να χρεώνει περίπου €10 / μήνα για κάθε λογαριασμό Facebook ή Instagram στις desktop εκδόσεις τους, με δυνατότητα προσθήκης έξτρα λογαριασμών κάτω από την ίδια συνδρομή με επιπλέον €6 / μήνα. Στις mobile εκδόσεις, όμως, η συνδρομή θα είναι ακριβότερη (στα €13 / μήνα) διότι η Meta θα προσθέτει και το «χαράτσι» των καταστημάτων Google Play Store και App Store.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο το GDPR, όσο και το πιο πρόσφατο DMA, περιορίζουν σημαντικά τις εταιρείες στον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν, αποθηκεύουν και αξιοποιούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Με την παροχή επιλογής συνδρομής για ad-free χρήση των υπηρεσιών τους, το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούν να πείσουν τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές πως όποιος θέλει δωρεάν χρήση θα πρέπει να συναινεί στην παρακολούθηση της δραστηριότητας του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Meta, ούτε έστω κάποια διαρροή για το θέμα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή