Συνελήφθη ύποπτος που εντοπίστηκε μέσω του Find My της Apple

4


H λειτουργία Find My της Apple έχει αποδειχθεί πολυάριθμες φορές χρήσιμη για τους κατόχους των συσκευών της εταιρείας, η οποία καθιστά εύκολο και γρήγορο τον εντοπισμό της τοποθεσίας κάποιου άλλου κατόχου iPhone. Σκεφτείτε το σαν ένα δίκτυο, όπου παρουσιάζει την τρέχουσα τοποθεσία των φίλων ή των συγγενών σας – εφόσον έχει εγκριθεί από τους ίδιους.

Οι Αστυνομικές Αρχές του Κολοράντο βέβαια χρησιμοποίησαν την εν λόγω λειτουργία για να εντοπίσουν έναν βασικό ύποπτο μίας υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ενός υπόπτου που οδηγούσε ένα φορτηγό, ο φερόμενος ως δράστης υποστήριξε ότι είναι ο αδελφός του υπόπτου.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τις αναλήθειες του δράστη, έχοντας ως στοιχείο εξακρίβωσης τα τατουάζ του. Όταν πραγματοποιήθηκε η προσπάθεια να τον βγάλουν από το φορτηγό εκείνος κατάφερε να τραπεί σε φυγή.

Ωστόσο, ένας από τους αστυνομικούς συνειδητοποίησε ότι είχε αφήσει το iPhone του στο φορτηγό και χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Find My iPhone, κατάφεραν να εντοπίσουν το iPhone και το φορτηγό, καθώς ο ύποπτος δεν είχε ιδέα ότι το τηλέφωνο ήταν στο φορτηγό. Εν τέλει ο δράστης εντοπίστηκε στο Boulder, όπου και συνελήφθη με τον αστυνομικό να παίρνει πίσω το κινητό του τηλέφωνο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή