Συνεχίζει τον «πόλεμο» κατά του Google Chrome προς όφελος του Edge browser

15


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Microsoft το 2001, υποστηρίζοντας ότι καταχράζεται την εξουσία της για το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer με το λειτουργικό σύστημα Windows. Το ζήτημα εν τέλει διευθετήθηκε, καθώς κατέληξαν σε διακανονισμό το 2007.

Ωστόσο, η Microsoft φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να προωθεί το πρόγραμμα περιήγησής της έναντι του Google Chrome, στηριζόμενη σε μια διαφορετική στρατηγική. H εταιρεία εμφανίζει ένα νέο μήνυμα στον Microsoft Edge browser, το οποίο επί της ουσίας αποτρέπει τους χρήστες από τη λήψη του Google Chrome.

Εάν, δηλαδή, οι χρήστες, περιηγούμενοι στο Edge, αποφασίσουν να εγκαταστήσουν το Google Chrome, τότε θα εμφανιστούν πολλά μηνύματα τα οποία τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν στο Edge. Μπορεί το Microsoft Edge να μην αποτρέπει ουσιαστικά τον χρήστη από τη λήψη του Google Chrome, αλλά τον ανακατευθύνει με παραπλανητικά κουμπιά.

Πολλά διαφορετικά μηνύματα μπορούν να σταλούν στον χρήστη, εάν επισκεφτεί τον ιστότοπο λήψης του Google Chrome, συμπεριλαμβανομένων των «I hate saving money», «Microsoft Edge is the best browser for online shopping», «That browser is so 2008! Do you know what’s new? Microsoft Edge?», «Microsoft Edge runs on the same technology as Chrome, with the added trust of Microsoft». Αυτά τα μηνύματα συνοδεύονται από ένα call to action button, όπως το «Shop smarter now».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome χρησιμοποιείται από το 52,5% έως 66,7% των χρηστών του Διαδικτύου, ενώ το Edge από το 3% έως το 4,6% των χρηστών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή