Συνεχίζονται κανονικά οι πωλήσεις των Apple Watch στις ΗΠΑ

9


Προσωρινή λήξη συναγερμού για την Apple μετά την άρνηση της κυβέρνησης Biden να θέσει βέτο στην απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου που οδήγησε στο μπλοκάρισμα των πωλήσεων των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας βρέθηκαν να παραβιάζουν μια πατέντα της Masimo σχετικά με τον αισθητήρα μέτρησης του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα και γι’ αυτό απαγορεύτηκε η πώληση τους στα καταστήματα της εταιρείας, ενώ οι μεταπωλητές είχαν το δικαίωμα να συνεχίσουν να τα πωλούν μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα τους (δηλαδή δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν νέες εισαγωγές).

Η Apple κατέθεσε ένταση μετά την απόφαση της κυβέρνησης Biden που ουσιαστικά έθεσε σε εφαρμογή το μπλοκάρισμα και το ομοσπονδιακό δικαστήριο εφέσεων την έκανε δεκτή μέχρι να βρεθεί μια λύση, άρα θα συνεχιστεί κανονικά η πώληση των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2.

Τώρα το μπαλάκι πέρασε στα χέρια της ITC, η οποία έχει περιθώριο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2024 να προβάλει τις δικές της ενστάσεις για να δούμε αν θα τεθεί ξανά σε εφαρμογή το μπλοκάρισμα, κάτι που θα αποφασιστεί τελεσίδικα πλέον στις 12 Ιανουαρίου 2024.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Masimo κατηγορεί την Apple πως προσλαβάνει τους υπαλλήλους της με σκοπό να κλέψει την τεχνολογία που σχετίζεται με τον αισθητήρα SpO2…

[via]



Πηγή