Συνεχόμενα blackout στο Καζακστάν λόγω…cryptomining

3


Σε περίπτωση που επιθυμείτε να είστε κάτοχοι κρυπτονομισμάτων, μπορείτε είτε να κάνετε συναλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι τα αγοράζετε σε μία ανταλλαγή ή πουλάτε ένα προϊόν και αποδέχεστε την κρυπτογράφηση ως τρόπο πληρωμής ή μπορείτε να κάνετε εξόρυξη. Ωστόσο, το πρόβλημα με την εξόρυξη προϋποθέτει την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ενέργειας.

Προκειμένου να καταστεί σαφές πόση ενέργεια πρέπει να καταναλωθεί για την εξόρυξη της κρυπτογράφησης, οι Financial Times αναφέρουν ότι στο Καζακστάν αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ενέργειας εξαιτίας της.

Πιο συγκεκριμένα, ο τοπικός πάροχος του ηλεκτρικού δικτύου KEGOC στο Καζακστάν ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν να δεσμεύουν τους 50 εγγεγραμμένους cryptominers της χώρας με ένα δελτίο ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η δράση τους συνετέλεσε στην έκτακτη διακοπή λειτουργίας τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτιναχθεί κατά 8% το 2021 μέχρι στιγμής, έναντι του 1-2% που υπολογιζόταν συνήθως.

Αυτό οδήγησε επίσης σε blackout έξι περιοχών από τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η άνοδος της ζήτησης ενέργειας θα μπορούσε να οφείλεται στην καταστολή των κρυπτονομισμάτων από την Κίνα, η οποία ανάγκασε τις εταιρείες εξόρυξης να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες, όπως το Καζακστάν, που η ηλεκτρική ενέργεια είναι σχετικά φθηνότερη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή