Σύντομα θα μπορούν όλοι να διαγράφουν (unsend) τα μηνύματα που έχουν στείλει

26


Μόλις χτες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η Facebook διέγραψε τα μηνύματα που έστελνε ο Mark Zuckerberg και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας από τα εισερχόμενα των παραληπτών και σχεδόν άμεσα το θέμα πήρε διαστάσεις, επειδή οι χρήστες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα (τουλάχιστον όχι με άμεσο τρόπο).

Εκπρόσωπος της Facebook εξήγησε στην ιστοσελίδα TechCrunch ότι προχώρησαν στη διαγραφή αυτών των μηνυμάτων για να προστατεύσουν τους υψηλόβαθμους της εταιρείας από ένα ενδεχόμενο hackάρισμα όπως αυτό που είχε πλήξει τη Sony το 2014. Η αντίδραση, όμως, των χρηστών για το γεγονός ότι αυτοί δεν μπορούν να διαγράψουν μηνύματα που έχουν στείλει στο παρελθόν, οδήγησε τη Facebook στην δήλωση πως “σύντομα θα δοθεί αυτή η δυνατότητα σε όλους”.

Ουσιαστικά, η Facebook θα ενσωματώσει μια λειτουργία “unsend” ή/και τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος που θα έχει καθορισμένη διάρκεια ζωής και θα διαγράφεται αφότου το δει ο παραλήπτης. Υπενθυμίζουμε ότι προσφέρεται κάτι τέτοιο μέσα από τα Secret Conversations του Facebook Messenger, αλλά δεν είναι τόσο εμφανές και άμεσο για τον μέσο χρήστη.

Μέχρι να συμβεί αυτό, πάντως, υπόσχονται ότι δεν θα διαγράψουν κανένα άλλο μήνυμα στελεχών της εταιρείας…

[via]



Πηγή