Σύντομα τα iPhone 13 και iPhone 14 θα φορτίζουν ασύρματα σε διπλάσια ταχύτητα

9


Η Apple δεν φημίζεται για την γρήγορη υιοθέτηση των νέων προτύπων για διάφορες τεχνολογίες, γι’ αυτό άλλωστε είχε προξενήσει εντύπωση τον περασμένο Σεπτέμβριο η επιβεβαίωση πως η σειρά iPhone 15 υποστηρίζει το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2. Φαίνεται, όμως, πως σύντομα θα επωφεληθούν από τις υψηλότερες ταχύτητες ασύρματης φόρτισης και οι κάτοχοι των iPhone 13 και iPhone 14.

Όπως παρατήρησε η ιστοσελίδα 9to5Mac στο changelog της έκδοσης iOS 17.2 RC (Release Candidate), η νέα έκδοση θα φέρει την υποστήριξη για το Qi2 και στα μοντέλα των σειρών iPhone 13 και iPhone 14, όπερ σημαίνει ότι θα μπορείς να τα φορτίζεις ασύρματα σε ισχύ έως 15W με συμβατούς ασύρματους φορτιστές.

Μέχρι σήμερα, η ασύρματη φόρτιση σε ισχύ 15W είναι εφικτή μόνο με την χρήση πιστοποιημένων MagSafe φορτιστών, διαφορετικά η ισχύς περιορίζεται στα 7.5W. Με την υποστήριξη του προτύπου Qi2 οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν πιο προσιτούς φορτιστές για να απολαμβάνουν διπλάσια ισχύ φόρτισης, καθότι οι κατασκευαστές τους δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την Apple για την πιστοποίηση MagSafe.

Το πρότυπο Qi2 είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο στο πλαίσιο του CES 2023 και φαίνεται ότι στο φετινό show θα δούμε πληθώρα νέων συμβατών συσκευών. Το πρότυπο είναι βασισμένο στην τεχνολογία MagSafe της Apple, η οποία περιλαμβάνει την χρήση μαγνητών που διασφαλίζουν πως τα πηνία φόρτισης παραμένουν πάντοτε σε άψογη στοίχιση ούτως ώστε η συσκευή να είναι σταθεροποιημένη για να μην διακόπτεται η διαδικασία ασύρματης φόρτισης και υπάρχει απώλεια ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά το iOS 17.2, η τελική έκδοση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

[via]



Πηγή