Τέλος για τον ψηφιακό βοηθό από το Windows OS

1


Το προδιαγραφόμενο αντίο στην ψηφιακή βοηθό Cortana της Microsoft βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, καθώς η εταιρεία ανάρτησε στην σελίδα υποστήριξης ότι πλέον δεν συνεχίζει την υποστήριξη της αυτόνομης εφαρμογής για Windows PCs, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία του τέλους.

Με την παρουσίαση του AI εργαλείου Windows Copilot στο πρόσφατο συνέδριο BUILD 2023, η Microsoft ουσιαστικά έκλεισε οριστικά την πόρτα της για την Cortana, μιας και το Copilot θα λειτουργεί ουσιαστικά ως ο απόλυτος AI βοηθός για τα πάντα (π.χ. απάντηση σε ερωτήσεις, προσαρμογή ρυθμίσεων, συγγραφή κειμένων, παραφράσεις, συνόψεις κλπ.) και θα «ζει» απευθείας στην taskbar του Windows 11.

Η Microsoft είχε πρωτολανσάρει την Cortana το 2015 για το Windows 10, δίνοντας στους χρήστες ένα εργαλείο για να θέτουν υπενθυμίσεις, να ανοίγουν εφαρμογές, να πραγματοποιούν ερωτήσεις κ.ά. μέσω φωνητικών εντολών. Στα χρόνια που ακολούθησαν, πάντως, αντί να βλέπουμε ενίσχυση της Cortana με περισσότερες λειτουργίες είχαμε μια μάλλον στάσιμη εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν αυτόνομες mobile εφαρμογές για συσκευές Android και iOS.

Αν και η Cortana θα αφαιρεθεί από το Windows OS, δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα συμβεί αυτό και αν θα ακολουθήσουν τα αντίστοιχα shutdown και για τις mobile εφαρμογές της. Η λογική λέει ότι όσο εξελίσσονται τα Copilot εργαλεία της Microsoft θα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο το καθολικό «κόψιμο» της Cortana.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή