Τέλος στα κρασαρίσματα των Android εφαρμογών

0


Η Google αναζητά διαρκώς τρόπους για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των Android συσκευών και μία από τις νέες πρωτοβουλίες της αφορά την καταπολέμηση του φαινομένου της κακής λειτουργίας ορισμένων εφαρμογών.

Αρκετοί χρήστες παρατηρούν κατά καιρούς ότι κάποιες εφαρμογές Android δεν ανοίγουν ή παρουσιάζουν κολλήματα μετά από λίγη ώρα χρήσης, με αποτέλεσμα είτε να προχωρούν σε απεγκατάσταση τους, είτε να μην ξανασχολούνται μαζί τους για κάποιο διάστημα. Ειδικά οι λιγότερο τεχνολογικά καταρτισμένοι ρίχνουν συχνά το φταίξιμο είτε στη συσκευή τους, είτε ακόμη και στον πάροχο του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας, αγνοώντας ότι η λύση στο πρόβλημα μπορεί να είναι εξαιρετικά απλή: να ελέγξουν αν υπάρχει κάποια διαθέσιμη αναβάθμιση για την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, η Google αναφέρει πως σύντομα το κατάστημα Google Play θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί ελέγχους για προβληματικές εφαρμογές και θα εμφανίζει pop-up μηνύματα στους χρήστες σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο update. Μάλιστα, ο έλεγχος θα γίνεται και στη νέα διαθέσιμη έκδοση, καθότι μπορεί όντως μια εφαρμογή να είναι κακογραμμένη από τον developer.

Με τη νέα πρωτοβουλία θα βοηθηθούν τόσο οι developers προκειμένου να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους, όσο και οι απλοί τελικοί χρήστες. Θα υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές Android με λειτουργικό σύστημα Android 7 ή μεταγενέστερη έκδοση και δεν θα απαιτείται κάποια προκαταρκτική ενέργεια από τον χρήστη για να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή