Τέλος στην υποστήριξη του στις 11 Απριλίου 2023

42


Παρά το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις Office από τότε, αρκετοί χρήστες εξακολουθούν να παραμένουν στο Office 2013. Η Microsoft, όμως, υπενθυμίζει πως θα σταματήσει οριστικά την υποστήριξη της συγκεκριμένης έκδοσης από τις 11 Απριλίου 2023 με νέα patches ασφαλείας, δίνοντας τους αρκετό χρόνο για να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της σουίτας τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

Μετά από 5 χρόνια στο πρόγραμμα Mainstream Support και ακόμη 5 χρόνια στο Extended Support, η έκδοση Office 2013 θα σταματήσει να υποστηρίζεται από τις 11 Απριλίου 2023. Με βάση την πολιτική Fixed Lifecycle, μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας για το Office 2013 και το γεγονός αυτό ενδεχομένως θα αυξήσει την έκθεση σας σε κινδύνους, ενώ ενδεχομένως θα επηρεάσει και τη δυνατότητα της επιχείρησης – οργανισμού να τηρεί τους κανόνες συμμόρφωσης ή τη συμβατότητα με την υπηρεσία Microsoft 365.

Προφανώς όλες οι εφαρμογές του Office 2013 θα λειτουργούν κανονικά και μετά τον Απρίλιο του επόμενου έτους, απλά οι χρήστες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πάρουν το ρίσκο ή αν θα προχωρήσουν στη επιλογή κάποιας νεότερης έκδοσης.

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή