Τέλος στην υποστήριξη SMS από τον Σεπτέμβριο

19


Μετά από 7 χρόνια, η Meta πήρε την απόφαση να αποσύρει την υποστήριξη των SMS από την πλατφόρμα Messenger και παρακινεί τους χρήστες να επιλέξουν την default εφαρμογή της συσκευής τους, όπως για παράδειγμα το Google Messages.

Η απόφαση της εταιρείας δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τα τελευταία χρόνια οι χρήστες έχουν αφήσει στην άκρη τις third-party εφαρμογές και προτιμούν τις native λύσεις των εταιρειών, ειδικά από τότε που μπήκαν στο παιχνίδι τα περίφημα RCS. Αν και δεν δίνει επίσημα στοιχεία, είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει εν έτει 2023 σοβαρός όγκος χρηστών του Messenger που να το χρησιμοποιεί για τα SMS.

Όπως και να ‘χει, για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Messenger έδωσε αρχικά τη δυνατότητα λήψης – αποστολής SMS το 2012, την ακύρωσε το 2013 και επανήλθε το 2016 χαρακτηρίζοντας μάλιστα την δυνατότητα ως “SMS on steroids”. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Messenger για τα SMS, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού των ρυθμίσεων της συσκευής σας και να επιλέξετε άλλη εφαρμογή για την εξυπηρέτηση σας. Η οριστική απόσυρση έχει δρομολογηθεί για τις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή