Τα νέα ρομπότ Digit και Sequoia δεν θα κλέψουν τις δουλειές των εργαζομένων της

5


Η Amazon δηλώνει ότι στις αποθήκες της απασχολούνται σήμερα περισσότερα από 750.000 ρομπότ, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ρομποτικοί βραχίονες ή μηχανές με τροχούς που έχουν σχεδιαστεί για την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών, έτσι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να απασχολούνται σε άλλες εργασίες. Ωστόσο, η πρόσφατη επέκταση της Amazon ενδέχεται να προκαλέσει την ανησυχία κάποιων εργαζομένων στις αποθήκες της, καθώς βλέπουν τα συγκεκριμένα ρομπότ να μοιάζουν και να κινούνται ολοένα και περισσότερο με αυτούς.

Το Digit είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να κινείται ανάμεσα σε διάφορες τοποθεσίες, ενώ παράλληλα πιάνει και μεταχειρίζεται πακέτα που προορίζονται για τους πελάτες. Πρωτομάθαμε για το Digit το 2019, όταν προβλήθηκε ως πιθανό ρομπότ για παραδόσεις πακέτων. Κατασκευασμένο από την Agility Robotics, μια startup με έδρα το Oregon, το δίποδο ρομπότ έχει έκτοτε βελτιωθεί ώστε να είναι πιο κινητικό και ευέλικτο, βελτιώσεις που έγιναν εν μέρει χάρη στις επενδύσεις της Amazon.

Το μέγεθος και το σχήμα του είναι κατάλληλο για κτίρια που είναι σχεδιασμένα για ανθρώπους και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για την κλιμάκωση μιας τέτοιας λύσης, όπως το Digit, η οποία μπορεί να λειτουργήσει συνεργατικά με τους εργαζόμενους“, αναφέρει η Amazon, προσθέτοντας ότι η αρχική χρήση του Digit θα είναι για να βοηθήσει τους εργαζόμενους με το επαναλαμβανόμενο έργο της συλλογής και μετακίνησης άδειων κιβωτίων αφού αδειάσουν από τα αντικείμενα που παραλήφθηκαν.

Η Amazon αναφέρει επίσης ότι αναπτύσσει ένα ακόμη ρομποτικό σύστημα που ονομάζεται Sequoia σε μία από τις αποθήκες της στο Houston του Texas. Πρόκειται για ένα ρομπότ με χαμηλό ύψος και τροχούς, το οποίο είναι ικανό να εντοπίζει και να αποθηκεύει τα εμπορεύματα με 75% μεγαλύτερη ταχύτητα, βοηθώντας την να μειώσει το χρόνο επεξεργασίας των παραγγελιών έως και 25%.

Παρόλο που πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η Amazon ονειρεύεται την ημέρα που θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται ολόκληρη την αποθήκη της χρησιμοποιώντας ρομπότ, η εταιρεία επιμένει ότι θέλει τα μηχανήματά της να είναι συνεργατικά και να υποστηρίζουν τους εργαζόμενους, με την προσέγγιση αυτή να έχει κεντρικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει και αναπτύσσει συστήματα όπως το Sequoia και το Digit.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε αναπτύξει εκατοντάδες χιλιάδες ρομποτικά συστήματα, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις μας“, δήλωσε η Amazon και πρόσθεσε: “Εξοπλίζοντας τους υπαλλήλους μας με νέα τεχνολογία και εκπαιδεύοντάς τους για να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, δημιουργούμε μονοπάτια καριέρας και νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να συνεισφέρουν οι εργαζόμενοι εδώ στην Amazon“.

[Amazon]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή