Τα νέα foldables της OPPO έρχονται να βάλουν δύσκολα στη Samsung

19


Όπως το είχε προαναγγείλει, η OPPO προχώρησε στα αποκαλυπτήρια των δύο νέων foldables που φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν πραγματικά τις προτάσεις της Samsung και γι’ αυτό, άλλωστε, η εταιρεία έχει ακολουθήσει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία: ένα fold και ένα flip!

OPPO Find N2 Flip

Θα ξεκινήσουμε με το OPPO Find N2 Flip, το clamshell foldable, καθότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη, αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα ούτε και η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Σε online ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές και δώσαμε το παρών προσκεκλημένοι της OPPO, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αποκρίθηκαν στο θέμα της τιμής λέγοντας ότι θα είναι τρομερά ανταγωνιστική.

Το OPPO Find N2 Flip ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή του Samsung Galaxy Z Flip4, αλλά διαφοροποιείται σημαντικά στο θέμα της εξωτερικής οθόνης. Η OPPO έχει τοποθετήσει ένα αρκετά μεγαλύτερο panel (AMOLED 3.26’’) θέλοντας να προσφέρει στους χρήστες πολύ περισσότερο χώρο για να εκτελούν διάφορες ενέργειες και να παρακολουθούν περισσότερες ενημερώσεις με μεγαλύτερη άνεση. Ξεδιπλώνοντας τη συσκευή αποκαλύπτεται μια AMOLED οθόνη 6.8’’ ανάλυσης FHD+ με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και, το κυριότερο, χωρίς εμφανή τσάκιση στο σημείο της αναδίπλωσης. Σύμφωνα με την OPPO, ο επανασχεδιασμένος μεντεσές είναι δραματικά πιο ανθεκτικός από την προηγούμενη γενιά.

Από πλευράς hardware έχουμε επεξεργαστή MediaTek Dimensity 9000+, 8GB/12GB μνήμη RAM, 128GB/256GB αποθηκευτικό χώρο, dual κάμερα 50MP + 8MP ultrawide, εμπρόσθια κάμερα 32MP, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, ηχεία stereo, WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G και μπαταρία 4300mAh με υποστήριξη φόρτισης σε ισχύ 44W. Το λειτουργικό σύστημα είναι Android 13 με περιβάλλον χρήσης ColorOS 13.

OPPO Find N2

Ο διάδοχος του OPPO Find N είναι η απάντηση στο Samsung Galaxy Z Fold4, αλλά δυστυχώς δεν προβλέπεται η κυκλοφορία του στην Ευρώπη. Η σχεδιαστική γραμμή είναι ίδια με την πρόταση της Samsung, απλά είναι πιο κοντό σε ύψος και ίσως αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά πιο εύχρηστο.

Στην εξωτερική πλευρά έχει τοποθετηθεί οθόνη 5.54’’ AMOLED FHD+ (1350nits φωτεινότητα, 120Hz), ενώ ανοίγοντας το βλέπουμε μια εύκαμπτη οθόνη 7.1’’ AMOLED FHD+ (1550nits φωτεινότητα, 120Hz) και πάλι χωρίς να φαίνεται τσάκιση στο σημείο της αναδίπλωσης. Ο μεντεσές έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή και αντέχει σε περισσότερες από 400,000 αναδιπλώσεις.

Στο hardware βρίσκουμε επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen1, 8GB/12GB μνήμη RAM, 256GB/512GB αποθηκευτικό χώρο, τριπλή κάμερα 50MP + 48MP ultrawide + 32MP telephoto με τη Hasselblad να έχει βάλει την τεχνογνωσία (και την υπογραφή της), αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, ηχεία stereo, WiFi 6, Bluetooth 5.3, GPS, NFC, 5G και μπαταρία 4520mAh με υποστήριξη φόρτισης 67W (15W ασύρματα). Το λειτουργικό σύστημα είναι Android 13 με ColorOS 13, ενώ ζυγίζει μόλις 233gr (το μόλις για τα δεδομένα των foldables).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή