Τα πιο άνετα ακουστικά για το ταξίδι σου

37


Η Creative Technologies συνεχίζει να πειραματίζεται με διαφορετικές τεχνολογίες για τα ακουστικά της, καθώς δεν θέλει να μένει στάσιμη στα κεκτημένα της, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει πληθώρα επιτυχημένων μοντέλων σε κάθε κατηγορία, ενώ η τεχνολογία Super X-Fi (SXFi) εξακολουθεί να εκπλήσσει ευχάριστα όποιον έχει την ευκαιρία να την βιώσει σε κάποιο από τα προϊόντα της.

Αυτή τη φορά έχουμε την χαρά να δοκιμάζουμε εδώ και αρκετό καιρό τα Creative Zen Hybrid, ένα headset που ξεχωρίζει για την στυλάτη, ελαφριά και πολύ άνετη κατασκευή του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια υβριδική έκδοση της ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC) και μια πραγματικά πολύ μεγάλη αυτονομία. Σε πρώτη ανάγνωση, λοιπόν, τα Creative Zen Hybrid είναι μια πρόταση για όσους κινούνται αρκετά σε εξωτερικούς χώρους και δεν θέλουν να αγχώνονται ότι μπορεί να ξεμείνουν από μπαταρία, ούτε να κουράζονται από την πολύωρη χρήση τους, ενώ η τιμή τους είναι αρκετά ελκυστική.

Creative Zen Hybrid – Βασικά Χαρακτηριστικά

  • Βάρος 271gr
  • Κεραία Bluetooth 5.0
  • Υβριδική ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC)
  • Υποστήριξη audio codecs SBC, AAC
  • Αυτονομία έως 37 ώρες ή 27 ώρες με ενεργοποιημένο ANC

Η πρώτη επαφή με τα Creative Zen Hybrid σου καθιστά σαφές ότι είναι φτιαγμένα για ταξίδι. Το πακέτο είναι αρκετά μικρό και έρχονται διπλωμένα μέσα σε μια υφασμάτινη θήκη που μπορείς να κουβαλάς μέσα σε οποιαδήποτε τσάντα ή βαλίτσα χωρίς να ανησυχείς ότι καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Αφού τα βγάλεις από την θήκη τους διαπιστώνεις άμεσα ότι είναι εξαιρετικά ελαφριά και συμμαζεμένα, εύκολα στην ρύθμιση του ύψους, μαλακά για το κεφάλι και τα earcups πολύ δροσερά και με σωστό μέγεθος για να ταιριάζουν επάνω σε οποιοδήποτε κεφάλι. Τόσο στο επάνω μέρος, όσο και στα earcups έχει χρησιμοποιηθεί ψευδοδερμάτινο υλικό, ιδιαίτερα φιλικό για να τα φοράς για ώρες.

Ένας ακόμη λόγος που τα καθιστά ιδανικά για μεγάλα ταξίδια είναι η τεράστια αυτονομία τους, αφού προσφέρουν 27 ώρες με ενεργοποιημένο το ANC και 37 ώρες με απενεργοποιημένο το ANC. Η πλήρης φόρτιση απαιτεί περίπου 2μιση ώρες, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε πως με μόλις 5 λεπτά φόρτισης κερδίζεις περίπου 5 ώρες αυτονομία! Ομολογουμένως, τα νούμερα είναι εξαιρετικά για headset.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας έγιναν κάποιες εκπτώσεις από την Creative με σκοπό να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, υποστηρίζουν μόνο τα SBC και AAC codecs, και όχι π.χ. τα πιο προηγμένο aptX ή LDAC, επομένως, μην περιμένετε την μέγιστη δυνατή ποιότητα στην αναπαραγωγή ήχου από τις μουσικές υπηρεσίες που προσφέρουν τέτοιες επιλογές (π.χ. Tidal). Στα θετικά σημειώνουμε την ύπαρξη υποδοχής 3.5mm για ενσύρματη σύνδεση τους σε συσκευές που διαθέτουν τέτοια υποδοχή (συνήθως laptops στην εποχή μας) ή παντού αν έχετε κάποιον αντάπτορα σε USB-C.

Για να περάσουμε στο σημαντικότερο, δηλαδή στην ποιότητα του ήχου, τα Creative Zen Hybrid αποδίδουν αξιοπρεπέστατα σχεδόν σε όλο το εύρος του ηχητικού φάσματος, αν και παρατηρούμε ελαφρώς πιο μέτρια απόδοση στα μπάσα. Δεν τα λες φτωχά σε αυτόν τον τομέα, αλλά βρίσκουμε παράξενη την μη υποστήριξη της εφαρμογής της εταιρείας για να πειράξουμε το equalizer και να προσαρμόσουμε τις συχνότητες στα δικά μας γούστα. Επίσης, υποστηρίζεται κανονικά η τεχνολογία SXFi που εκτόξευσε την Creative τα τελευταία χρόνια προσφέροντας στον χρήστη μια εμπειρία τύπου 7.1 virtual surround sound, ωστόσο, δεν υποστηρίζεται από μουσικές υπηρεσίες streaming τύπου Apple Music και Spotify, και ουσιαστικά μπορείς να την απολαύσεις μόνο σε τραγούδια που κατεβάζεις ο ίδιος στην συσκευή σου.

Σχετικά με το ANC, υπάρχουν δύο modes. Το Active Mode μπλοκάρει όλους τους εξωτερικούς θορύβους με αρκετά μεγάλη επιτυχία χωρίς να σου δημιουργεί την περίεργη αίσθηση ότι βυθίζεσαι σε μια γυάλα, ενώ το Ambient Mode θα το χαρακτηρίζαμε σαν…μισό ANC που σου επιτρέπει να ακούς τους συνομιλητές που βρίσκονται δίπλα σου. Σε γενικές γραμμές, το ANC λειτουργεί συμπαθητικά, χωρίς φυσικά να αγγίζει τα επίπεδα των πολύ πιο ακριβών προτάσεων άλλων εταιρειών.

Συνοψίζοντας, τα Creative Zen Hybrid προορίζονται για τους χρήστες που βρίσκονται πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους και προτιμούν τα headsets αντί για τα TWS ακουστικά. Είναι αρκετά ελαφριά για να μην σε κουράζουν στην πολύωρη χρήση, προσφέρουν μια αξιοπρεπέστατη εμπειρία ακρόασης και τεράστια αυτονομία, ενώ η τιμή τους αυτήν την περίοδο έχει πέσει στα €79.99 από €109.99 και είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή