Τα HUAWEI P60 Pro και HUAWEI Mate X3 δίνουν τέλος στο «μία από τα ίδια»

5


Η πτωτική πορεία των πωλήσεων στον τομέα των smartphones τα τελευταία τρίμηνα έχει αποδοθεί από τους αναλυτές στο γεγονός ότι οι καταναλωτές κρατούν στην κατοχή τους για μεγαλύτερο διάστημα τις συσκευές τους, όχι τόσο λόγω του κόστους, αλλά για το γεγονός ότι δεν βλέπουν μεγάλες καινοτομίες από τους κατασκευαστές που να αξίζουν τον κόπο να προχωρήσουν σε κάτι καινούργιο. Αυτό παρατηρείται σε όλους τους κατασκευαστές, αλλά ευτυχώς υπάρχει η Huawei ως φωτεινή εξαίρεση.

H Huawei τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει στο να αλλάζει τα δεδομένα της βιομηχανίας των smartphones κάθε χρόνο με τις συνεχόμενες καινοτομίες της και είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Και φέτος λοιπόν μας δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πραγματικές καινοτομίες τόσο στην κατηγορία των κορυφαίων φωτογραφικών smartphones (στην οποία ηγείται) όσο και στην ανερχόμενη κατηγορία των foldables. Καλύτερη απόδειξη και για τα δύο δεν θα μπορούσε να υπάρχει από τα HUAWEI P60 Pro και HUAWEI Mate X3, δύο συσκευές διαθέσιμες πλέον και στην Ελλάδα.

HUAWEI Mate X3

Ξεκινώντας από το δεύτερο, έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά πρωτοποριακό αναδιπλούμενο (foldable) smartphone που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό χάριν στην απίστευτα λεπτή και ελαφριά κατασκευή του. Η Huawei έχει κάνει τρομερή δουλειά επάνω στην ανάπτυξη του νέου συστήματος αναδίπλωσης, με αποτέλεσμα το HUAWEI Mate X3 να είναι με σημαντική διαφορά το λεπτότερο και ελαφρύτερο foldable της αγοράς, ενώ παράλληλα εντυπωσιάζει με την ανθεκτικότητα και τις τεχνικές δυνατότητες του σε όλους τους τομείς.

Η Huawei χρησιμοποιεί premium υλικά για την κατασκευή του, τα οποία έχει αναπτύξει η ίδια, όπως το εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό αλουμίνιο, αλλά και τα εξ ορισμού πανάλαφρα ανθρακονήματα. Το Mate X3 δεν ξεπερνά τα 11.08mm πάχους όταν είναι κλειστό και τα 5.3mm όταν είναι ανοικτό, ενώ ζυγίζει μόλις 239gr. Αν το τοποθετήσετε δίπλα στα premium συμβατικά smartphones, θα διαπιστώσετε πως το μέγεθος και το βάρος είναι παρόμοια, παρότι πρόκειται για foldable! Σε συνδυασμό με τον καινοτόμο μεντεσέ για το σύστημα αναδίπλωσης και τον quad-curve σχεδιασμό, μπορείς να το κρατάς με άνεση στο ένα χέρι είτε ανοικτό, είτε κλειστό, ενώ χωρά κανονικά στην τσέπη σου όπως κάθε άλλο smartphone. Σημειώστε, επίσης, ότι είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IPX8 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη!

Ειδικά για το σύστημα αναδίπλωσης αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο, καθώς είναι ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός foldable. Μπορεί στην περίπτωση του Mate X3 να είναι αρκετά πιο λεπτό από τα προηγούμενης γενιάς συστήματα, όμως παραμένει το ίδιο ανθεκτικό και μάλιστα ο χρήστης μπορεί να σταματά την κίνηση σε οποιαδήποτε γωνία για να εκμεταλλευτεί την μορφή της συσκευής για διάφορους σκοπούς (π.χ. να την σταθεροποιήσει για να παρακολουθήσει περιεχόμενο ή να τραβήξει σταθερές φωτογραφίες – videos). Ταυτόχρονα, το σύστημα αναδίπλωσης επιτρέπει στο Mate X3 να κλείσει σχεδόν ολοκληρωτικά για να μην περνά σκόνη στην εσωτερική οθόνη και παράλληλα βοηθά στην εξάλειψη του «τσακίσματος» της εσωτερικής οθόνης στο σημείο της αναδίπλωσης.

Τα foldables προορίζονται ούτως ή άλλως για να προσφέρουν στον χρήστη το κάτι παραπάνω στην εμπειρία χρήσης σε σύγκριση με τα συμβατικά smartphones και το Mate X3 απογειώνει πραγματικά αυτές τις δυνατότητες. Εξοπλισμένο με εύκαμπτη οθόνη OLED που εκτείνεται έως τις 7.85’’ γίνεται ιδανικό εργαλείο για να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου όταν βρίσκεσαι εν κινήσει, αλλά και για να ανακαλύψεις νέους τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητας σου στην μεγάλη οθόνη. Φυσικά, η εμπειρία θέασης και το gaming πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο. Επειδή, όμως, δεν είναι πάντοτε βολικό να ξεδιπλώνεις τη συσκευή σου, το HUAWEI Mate X3 σου προσφέρει στην εξωτερική πλευρά του μια εξαιρετική 3D OLED οθόνη 6.4’’ ιδανική για μια κορυφαία εμπειρία χρήσης όπως στα συμβατικά smartphones. Να αναφέρουμε ότι και οι δύο οθόνες είναι πιστοποιημένες από την TÜV Rheinland για την ακρίβεια των χρωμάτων στην θέαση και την αναπαραγωγή τους, ενώ η εξωτερική οθόνη επικαλύπτεται από το πρωτοποριακό Kunlun Glass που είναι 10 φορές πιο ανθεκτικό στις πτώσεις. Εξίσου σημαντικά πιο ανθεκτική (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) είναι και η εσωτερική εύκαμπτη οθόνη χάριν στην καινοτόμο δομή της από μη νευτώνειας ρευστά υλικά.

Σε ό,τι αφορά το hardware και την απόδοση, το HUAWEI Mate X3 είναι μια ναυαρχίδα από το πάνω ράφι με πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen1, 12GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο, τα οποία εγγυώνται την κορυφαία απόδοση της αγοράς σε κάθε σενάριο χρήσης και χάριν στο προηγμένο σύστημα ψύξης γραφενίου η συσκευή παραμένει δροσερή ακόμα και μετά από απαιτητικό gaming και πολύωρη χρήση της κάμερας. Η HUAWEI καινοτομεί και στα εξαρτήματα που αφορούν την επικοινωνία λαμβάνοντας υπόψιν τις διαφορετικές συνθήκες που δημιουργούνται όταν έχεις ανοικτό ή όταν κρατάς κλειστό το Mate X3. Με τον σχεδιασμό Wrap-Around της κεραίες ενισχύεται αποτελεσματικά το σήμα όταν ξεδιπλώνεται και έχει εξοπλίσει την συσκευή με την πατενταρισμένη τεχνολογία Dual-Connection Signal Enhancement.

Από μια ναυαρχίδα της HUAWEI δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το κορυφαίο στον τομέα της κάμερας, και το HUAWEI Mate X3 καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του απαιτητικού χρήστη. Η εταιρεία έχει επιλέξει κύρια κάμερα Ultra Vision 50MP σε συνδυασμό με ευρυγώνια κάμερα 13MP και περισκοπική telephoto κάμερα 12MP που προσφέρει δυνατότητα έως 5x οπτικού zoom. Χάριν στους αισθητήρες RYYB στον τηλεφακό και την κύρια κάμερα, η πρόσληψη φωτός είναι κατά 40% μεγαλύτερη για να αποδίδει εξαιρετικά ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στην εξίσωση μπαίνουν και η μηχανή XD Fusion Pro, οι AI αλγόριθμοι και τα στυλ XMAGE που απογειώνουν τις λήψεις φωτογραφιών, πορτραίτων και videos σε άλλο επίπεδο!

Και όλα αυτά υποστηρίζονται πλήρως από την μπαταρία χωρητικότητα 4800mAh που χάριν στις βελτιστοποιήσεις της εταιρείας σου βγάζει με άνεση μια ολόκληρη ημέρα χρήσης. Αν παραστεί η ανάγκη, μπορείς πολύ σύντομα να την γεμίσεις πλήρως με τον φορτιστή ισχύος 66W που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο, ενώ υποστηρίζει και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης σε ισχύ έως 50W.

HUAWEI P60 Pro

Όσοι δεν είναι έτοιμοι για το άλμα στην κατηγορία των foldables και προτιμούν τα συμβατικά smartphones, το HUAWEI P60 Pro αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην premium κατηγορία. Διατηρώντας την φιλοσοφία της σειράς P σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, το P60 Pro εξελίσσει το φωτογραφικό DNA με ένα πλήρως αναβαθμισμένο σύστημα κάμερας που φέρνει στο καταναλωτικό κοινό σημαντικές καινοτομίες και γι’ αυτό, άλλωστε, έχει αναδειχθεί ήδη σε κορυφαίο φωτογραφικό smartphone στον κόσμο στην βαθμολογία του DxOMark, αλλά και στα βραβεία TIPA!

Η απαράμιλλα πολυτελής, λεπτή και ελαφριά κατασκευή του από γυαλί και μέταλλο, με τη χρωματική παλέτα Rococo Pearl – το πρώτο Pearl Texture Design της βιομηχανίας, με μοτίβο σαν μαργαριτάρι – στην πίσω πλευρά, αλλά και κατασκευασμένο με αληθινή σκόνη μαργαριταριού, δίνει ένα μοναδικό design για κάθε μία συσκευή!

Έτσι, το HUAWEI P60 Pro μετατρέπεται σε status symbol για τον χρήστη που θα το επιλέξει, ενώ ταυτόχρονα τοποθετεί στο χέρι του την καλύτερη smartphone κάμερα στον κόσμο για να απαθανατίζει τις σημαντικότερες στιγμές του και να εκφράζει την δημιουργικότητα του εύκολα, άνετα και γρήγορα.

Η quad-curve οθόνη καθιστά εξαιρετικά άνετο και στιβαρό το κράτημα, προσδίδει μια καθηλωτική εμπειρία θέασης περιεχομένου, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό χάριν στην επικάλυψη Kunlun Glass. Συνολικά η κατασκευή του είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη, παρέχοντας προστασία από τα καθημερινά ατυχήματα.

Το HUAWEI P60 Pro είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen1, 8GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο για να σου προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία καθημερινής χρήσης χωρίς να κολλά ή να υπερθερμαίνεται ακόμα και στα πιο απαιτητικά σενάρια πολύωρου gaming, έντονης χρήσης της κάμερας, multitasking κλπ.

Η σειρά P χαρακτηρίζεται παραδοσιακά από τις καινοτομίες στον τομέα της Φωτογραφίας που δείχνουν τον δρόμο σε όλη την βιομηχανία. Στο HUAWEI P60 Pro το βαρύ φορτίο αναλαμβάνει η νέα Ultra Lighting κύρια κάμερα με αυτόματα ρυθμιζόμενο μεταβλητό διάφραγμα f/1.4.-4.0 και αισθητήρα RYYB SuperSensing που ζωντανεύουν τις λήψεις του χρήστη αποτυπώνοντας πλήρως τις λεπτομέρειες ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Εξίσου σημαντική η αναβάθμιση και στον τηλεφακό, με την Ultra Lighting Telephoto Camera να διαθέτει διάφραγμα f/2.1 (το μεγαλύτερο στις περισκοπικές κάμερες smartphones) και αισθητήρα RYYB SuperSensing που ξεκλειδώνουν πρωτοποριακές δυνατότητες νυχτερινών λήψεων με τηλεφακό. Επίσης, έχει αναβαθμιστεί η λειτουργία Super Moon για να φωτογραφίζεις πραγματικά το φεγγάρι διατηρώντας παράλληλα τις λεπτομέρειες των αντικειμένων που βρίσκονται σε μέση απόσταση.

Και στην περίπτωση του HUAWEI P60 Pro έχουμε στην διάθεση μας μια μεγάλη μπαταρία χωρητικότητα 4815mAh που βγάζει άνετα μια ολόκληρη ημέρα έντονης χρήσης χωρίς να αναζητάς τον φορτιστή σου. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται φορτιστής HUAWEI SuperCharge 88W και μπορείς να γεμίσεις την μπαταρία στο 50% μέσα σε μόλις 10 λεπτά!

Τόσο το HUAWEI P60 Pro, όσο και το HUAWEI Mate X3 έρχονται με το περιβάλλον χρήσης EMUI 13.1 βασισμένο στο Android OS, ένα από τα πιο γρήγορα, καθαρά και εύκολα στην κατανόηση και χρήση UI στον κόσμο των smartphones. Μέσα από το κατάστημα AppGallery της εταιρείας μπορείτε να βρείτε εκατομμύρια δημοφιλείς εφαρμογές όπως WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok κλπ., ενώ όσοι αναζητάτε τις εφαρμογές – υπηρεσίες της Google μπορείτε να τις εγκαταστήσετε μέσω του Gbox με πολύ απλά βήματα!

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος…στην βαρεμάρα. Με τα HUAWEI Mate X3 και HUAWEI P60 Pro είσαι έτοιμος για ένα ταξίδι στην πραγματική καινοτομία!

Το HUAWEI P60 Pro και το HUAWEI Mate X3 είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!





Πηγή