Τεράστια διαρροή εγγράφων της Microsoft: Ποια είναι τα σχέδια για το Xbox, πότε θα έρθει η επόμενη κονσόλα

16


Σε μια τεράστια διαρροή, αποκαλύφθηκαν στοιχεία για τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft αναφορικά με την κονσόλα Xbox.

Μέσω της διαρροής εγγράφων στο πλαίσιο της δικαστικής μάχης που δίνει η Microsoft με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) για την εξαγορά της εταιρείας Activision Blizzard, αποκαλύφθηκαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της κονσόλας Xbox αλλά και με επερχόμενα βιντεοπαιχνίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, βγήκαν στη δημοσιότητα μηνύματα που αφορούσαν μια πιθανή εξαγορά της Nintendo από τη Microsoft.

Οι διαρροές ρίχνουν φως στον οδικό χάρτη της Microsoft για το Xbox, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό της στρατηγικής της αμερικανικής εταιρείας για το τμήμα των βιντεοπαιχνιδιών.

Το Xbox απάντησε για τις διαρροές της Microsoft

Η FTC, πάντως, έχει δηλώσει ότι δεν ευθύνεται για τη διαρροή. Εξάλλου, τέτοια περιστατικά, με διαρροές εγγράφων ή παιχνιδιών, συμβαίνουν συχνά στη βιομηχανία αυτή.

Ωστόσο, η εν λόγω διαρροή ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες, εξαιτίας του μεγέθους της και των σημαντικών πληροφοριών, πολλές εκ των οποίων ήταν εντελώς άγνωστες, για το μέλλον της Microsoft.

Ο επικεφαλής του Xbox, Φιλ Σπένσερ, έγραψε στο X (πρώην Twitter) ότι δεν είναι όλες οι πληροφορίες ενημερωμένες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι δύσκολο να βλέπουμε τη δουλειά της ομάδας μας να βγαίνει στη δημοσιότητα με αυτόν τον τρόπο, επειδή πάρα πολλά έχουν αλλάξει και υπάρχουν πάρα πολλά για τα οποία μπορούμε να είμαστε ενθουσιασμένοι, τώρα και στο μέλλον», έγραψε ο Σπένσερ και τόνισε ότι «θα μοιραστούμε τα πραγματικά σχέδια όταν είμαστε έτοιμοι».

Ανανεωμένες εκδόσεις Xbox Series X και Xbox Series S

Ένα μέρος της διαρροής, από τον Απρίλιο του 2022, περιγράφει τα σχέδια της Microsoft για την κυκλοφορία ανανεωμένων εκδόσεων των κονσολών Xbox Series X και Xbox Series S, τον Νοέμβριο και τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η ανανεωμένη έκδοση της δυνατότερης κονσόλας Xbox Series X, με την κωδική ονομασία «Project Brooklin», σύμφωνα με τις διαρροές θα λειτουργεί μόνο με ψηφιακά αντίτυπα παιχνιδιών, αντίθετα με την τωρινή εκδοχή που δέχεται και δισκάκια.

Νέα εκδοχή του Xbox Series X της Microsoft

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφορετικός φαίνεται πως είναι και ο σχεδιασμός της εκδοχής αυτής, με κυλινδρικό σχήμα, ενώ θα έχει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, χωρητικότητα 2TB και άλλες βελτιώσεις όπως ταχύτερο WiFi, μαζί με ένα νέο χειριστήριο με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και motion controls.

Ακόμα, η ανανεωμένη εκδοχή της κονσόλας αυτής θα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, και θα κοστίζει $499, όσο και το μοντέλο Xbox Series X που κυκλοφορεί τώρα.

Η ανανεωμένη έκδοση του Xbox Series S, με την κωδική ονομασία «Ellewood», θα έχει, επίσης, ταχύτερο WiFi, χωρητικότητα 1TB στον δίσκο, θύρα USB-C στο μπροστινό μέρος και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Θα κοστίζει $299, όσο και η τωρινή έκδοση του Xbox Series S. Οι δύο ανανεωμένες εκδόσεις θα έχουν την ίδια «ιπποδύναμη» με τις τωρινές, πάντως.

Νέα εκδοχή του Xbox Series S της Microsoft

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο χειριστήριο του Xbox, αναφέρεται, θα αξιοποιεί τεχνολογία απτικής ανάδρασης, ενώ η κωδική ονομασία του είναι «Sebile». Το χειριστήριο, σύμφωνα με τις διαρροές, θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2024.

το νέο χειριστήριο Xbox

Πότε θα έρθει η νέα γενιά Xbox, σύμφωνα με τις διαρροές των σχεδίων της Microsoft -Ποια παιχνίδια αναπτύσσονται

Παράλληλα, στις διαρροές αναφέρονται σχέδια της Microsoft για κυκλοφορία της κονσόλας επόμενης γενιάς το 2028. Η νέα γενιά του Xbox θα υποστηρίζει, όπως αναφέρεται «υβριδικά παιχνίδια cloud». Φαίνεται ότι η Microsoft θα επενδύσει περισσότερο στην τεχνολογία cloud, για να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της συνδυάζοντάς τες με εκείνες της κονσόλας.

Άλλο σημείο ενδιαφέροντος αφορά στα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία Bethesda, που πλέον ανήκει στη Microsoft και ανέπτυξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κονσόλας, το Starfield, που έγινε διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των τίτλων που θα κυκλοφορήσει η εκδότρια εταιρεία Bethesda, σύμφωνα με τα έγγραφα, περιλαμβάνονται: το Dishonored 3, το Doom Year Zero, ένα sequel για το Ghostwire: Tokyo και remasters για τα The Elder Scrolls IV: Oblivion και Fallout 3. Το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Elder Scrolls δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2026 -και, όταν τελικά έρθει, θα το δούμε σε PC και Xbox.

Οι διαρροές εγγράφων της Microsoft αποκαλύπτουν συζητήσεις για εξαγορά της Nintendo

Επίσης, στα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του Φιλ Σπένσερ και στελεχών της Microsoft, στην οποία γίνεται αναφορά για τα σχέδια μιας πιθανής εξαγοράς της ιαπωνικής εταιρείας Nintendo.

Ο Σπένσερ αναφέρει τη Nintendo ως μια πολύ σημαντική πιθανή απόκτηση για τη Microsoft όσον αφορά στο κομμάτι του gaming. «Είχα πολλές συζητήσεις με την [ηγετική ομάδα] της Nintendo για στενότερη συνεργασία και αισθάνομαι ότι αν οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να έχει μια ευκαιρία με τη Nintendo είμαστε ίσως στην καλύτερη θέση», είπε ο Σπένσερ.

Ο Σπένσερ σημείωσε ότι θα ήταν «μια καλή κίνηση και για τις δύο εταιρείες». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι μια τέτοια εξαγορά θα ήταν δύσκολη, καθώς η Nintendo βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση οικονομικά και θα χρειαστεί «πολύς χρόνος για να δει η Nintendo ότι το μέλλον της είναι εκτός του δικού της hardware».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, πάντως, έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες και φήμες για επερχόμενη ανακοίνωση της επόμενης κονσόλας της Nintendo, η οποία φέρεται να έχει χαρακτηριστικά περίπου εφάμιλλα με εκείνα των PlayStation 4 και Xbox One -κάτι που, εάν επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει την κυκλοφορία μιας δυνατότερης κονσόλας σε σχέση με το Nintendo Switch, όχι όμως εξίσου ισχυρής με τα PS5 και Xbox Series X|S.

Εκτός από τη Nintendo, στις διαρροές αναφέρθηκε και η πιθανότητα απόκτησης της Valve.

Τι σημαίνει για το μέλλον του Xbox η τεράστια διαρροή εγγράφων

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι πληροφορίες θα επηρεάσουν τα σχέδια της Microsoft για το μέλλον του Xbox. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Microsoft θα ακολουθήσει τα πλάνα αυτά, τώρα που έγιναν γνωστά. Άλλωστε, πρόκειται για διαρροές που αναφέρονται σε παλιότερη εποχή και, έτσι, ενδέχεται τα σχέδια να έχουν αλλάξει ως τώρα.

Πάντως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Microsoft δεν θα δώσει στο κοινό μια κονσόλα τύπου «Pro», με ενισχυμένες δυνατότητες και ισχυρότερα χαρακτηριστικά, όπως έκανε στην περασμένη γενιά, με το Xbox One X (και η Sony με το PS4 Pro).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επομένως, εάν πράγματι κυκλοφορήσουν, τα δύο ανανεωμένα μοντέλα θα έρθουν στην ίδια τιμή με τα τωρινά, χωρίς αναβαθμίσεις στην ισχύ, αλλά με βελτιώσεις στη χωρητικότητα και την κατανάλωση ενέργειας, μεταξύ άλλων. Με αυτήν την κίνηση, φαίνεται ότι στόχος είναι να δοθεί μια ώθηση στις πωλήσεις, χωρίς, όμως, να απογοητευθούν οι καταναλωτές που αγόρασαν το πρώτο μοντέλο, στην αρχή της γενιάς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφερόμενες κυκλοφορίες παιχνιδιών, καθώς φαίνεται ότι η Microsoft σκοπεύει να αξιοποιήσει περισσότερο τις σειρές της Bethesda. Επίσης, αναμένεται με ενδιαφέρον το Dishonored 3, καθώς η εταιρεία ανάπτυξής του, η Arkane Studios, με το πιο πρόσφατο παιχνίδι της, το Redfall, απέσπασε αρκετές αρνητικές κριτικές από το κοινό και τον Τύπο.

Βέβαια, όσον αφορά στα σχέδια για την επόμενη γενιά Xbox, εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτά αναμένεται να αλλάξουν, καθώς μέχρι το 2028, όποτε και θα κυκλοφορήσει η νέα κονσόλα αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, μεσολαβεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή