Τι θα ισχύει για τα third-party καταστήματα και τα apps

2


Η Apple δεν θα επιτρέπει στα iPhone να ενημερώνουν τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από third-party καταστήματα εφαρμογών εάν ο χρήστης εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση για περισσότερες από 30 ημέρες.

Η εταιρεία ανανέωσε την σχετική σελίδα υποστήριξης και αναφέρει ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές από third-party καταστήματα ενώ ταξιδεύετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα πρέπει να επιστρέψετε εντός αυτής για να εγκαταστήσετε τις νεώτερες εκδόσεις τους.

Λίγο μετά την έναρξη ισχύος του Digital Markets Act (DMA) της ΕΕ την περασμένη Τετάρτη, οι χρήστες παρατήρησαν μια σελίδα υποστήριξης της Apple που ανέφερε ότι οι χρήστες θα “χάνουν την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες” όταν φεύγουν από την ΕΕ “για βραχυπρόθεσμα ταξίδια“. Ωστόσο, τώρα, η Apple έχει κάνει αυτή την πολιτική πιο συγκεκριμένη, ορίζοντας μια περίοδο χάριτος διάρκειας 30 ημερών.

Με σκοπό να ανταποκρίνονται στις αλλαγές που προβλέπει το Digital Markets Act, οι χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών και να εγκαθιστούν εφαρμογές που προσφέρονται μέσω αυτών στο iOS 17.4 ή νεότερη έκδοση. Η χώρα ή η περιοχή του Apple ID σας πρέπει να έχει οριστεί σε μία από τις χώρες ή τις περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να βρίσκεστε φυσικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιλεξιμότητα της συσκευής σας για τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών προσδιορίζεται με επεξεργασία στη συσκευή και αποστέλλεται στην Apple μόνο μια ένδειξη επιλεξιμότητας. Για τη διατήρηση του απορρήτου σας, η Apple δεν συλλέγει την τοποθεσία της συσκευής σας.

Εάν εγκαταλείψετε την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορείτε να συνεχίσετε να ανοίγετε και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές που είχατε εγκαταστήσει προηγουμένως από εναλλακτικά app marketplaces. Τα τελευταία μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνουν αυτές τις εφαρμογές για έως και 30 ημέρες μετά την αποχώρησή σας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα εναλλακτικά app marketplaces για να διαχειρίζεστε τις εφαρμογές που είχαν εγκατασταθεί προηγουμένως. Ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκεστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εγκαταστήσετε εναλλακτικά app marketplaces και νέες εφαρμογές από αυτά.

[Apple]



Πηγή