Τι σημαίνει για το μέλλον του Call of Duty η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

25


Η Microsoft σε μια ιστορική για τη βιομηχανία του gaming κίνηση εξαγόρασε την εταιρεία Activision Blizzard έναντι 68.7 δισεκατ. δολαρίων.

Η εν λόγω εταιρεία είναι γνωστή για πολλούς τίτλους που αναπτύσσει και εκδίδει, όμως από τις σημαντικότερες και πιο δημοφιλείς σειρές της είναι το Call of Duty, που μετρά εκατομμύρια παίκτες σε όλον τον κόσμο και σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε κάθε νέα του κυκλοφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τίτλοι της σειράς Call of Duty δεν περιορίζονται σε κάποια συγκεκριμένη πλατφόρμα και έτσι κυκλοφορούν σε πολλές, με αποτέλεσμα να μπορούν τα παιχνίδια αυτά να παιχτούν σε υπολογιστές, σε Xbox αλλά και σε PlayStation, παραδοσιακά.

Τώρα, όμως, που η Activision Blizzard γίνεται μέλος της Microsoft, τι θα γίνει με την κυκλοφορία του Call of Duty στην κονσόλα της Sony, το PlayStation, που είναι από τους βασικούς ανταγωνιστές του Xbox; Θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το Call of Duty στο PlayStation της Sony, τώρα που η σειρά θα ανήκει στη Microsoft;

Σαφή απάντηση δεν έχει δώσει καμία εταιρεία μέχρι στιγμής. Ωστόσο, μέσω δηλώσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει στελέχη, μπορεί να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα για το μέλλον του δημοφιλούς φραντσάιζ.

Οι πρώτες αντιδράσεις Sony-Microsoft

Η Sony αντέδρασε στην είδηση της εξαγοράς με ένα σχόλιο σχετικά με το μέλλον για σειρές παιχνιδιών σαν το Call of Duty στις κονσόλες PlayStation. «Περιμένουμε από τη Microsoft να τιμήσει τις συμφωνίες και να συνεχίσει να εξασφαλίζει την κυκλοφορία των τίτλων της Activision σε πολλές πλατφόρμες», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίπτερο της Activision Blizzard σε έκθεση Ε3 / Φωτογραφία: AP Photo/Jae C. Hong, File

Φυσικά, η δήλωση αυτή δεν παρέχει σαφείς πληροφορίες, όμως είναι αναμενόμενο για την εταιρεία να περιμένει την τήρηση των συμφωνηθέντων από τη Microsoft, όπως έγινε και με την περίπτωση του Deathloop που κυκλοφόρησε για PlayStation 5 παρά την εξαγορά της εκδότριας εταιρείας του, της Bethesda, από τη Microsoft. Όταν εκπνεύσουν οι ήδη υφιστάμενες συμφωνίες, ανοίγει η πόρτα για αποκλειστικότητα κυκλοφορίας στο Xbox, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το αν η Microsoft θα ακολουθήσει αυτήν την προσέγγιση. Η εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft, πάντως, οδήγησε στην ανακοίνωση της αποκλειστικότητας για το Xbox των επερχόμενων τίτλων Starfield και The Elder Scrolls VI.

Ο επικεφαλής του Xbox, Φιλ Σπένσερ, από τη μεριά του, δήλωσε πως πρόθεση της Microsoft είναι να τιμήσει τις υφιστάμενες συμφωνίες, και εξέφρασε την «επιθυμία» της εταιρείας να συνεχίσει να κυκλοφορεί το Call of Duty στο PlayStation. Ωστόσο, αναλυτές της βιομηχανίας του gaming στέκονται στη λέξη «επιθυμία» και δεν την εκλαμβάνουν ως τυχαία επιλογή, καθώς μπορεί η Microsoft να θέσει τους όρους της μελλοντικής κυκλοφορίας του Call of Duty σε πλατφόρμες εκτός του Xbox.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή