Το ανθρωποειδές ρομπότ H1 τρέχει πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο

0


Το ανθρωποειδές ρομπότ H1 πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 3,3 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, η οποία είναι συγκρίσιμη με την ταχύτητα του ανθρώπινου τρεξίματος. Το ρομπότ, το οποίο είναι επίσης ικανό να εκτελεί σύνθετες χορευτικές κινήσεις, επιδεικνύει προηγμένο δυναμικό συντονισμό και ικανότητες δυναμικής προσγείωσης. Το ρομπότ H1, ύψους περίπου 180 εκατοστών και βάρους 47 κιλών, είναι εξοπλισμένο με κάμερα βάθους και 3D LiDAR για πλοήγηση.

Κατασκευασμένο με τρόπο που επιτρέπει την προσθήκη βραχιόνων και άλλων μερών, το H1 είναι ιδανικό για πολλές εργασίες. Σκεφτείτε τα εργοστάσια, τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή ακόμη και τη φύλαξη. Σύντομα αναμένεται να φτάσει σε ταχύτητες έως και 5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά σε εργασίες που καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις ή σε επικίνδυνα μέρη.

Αυτό το ρομπότ γνωρίζει πού πηγαίνει, χάρη στους κορυφαίους αισθητήρες του (κάμερα βάθους και 3D LiDAR). Αυτά το βοηθούν να κινείται σε δύσβατα εδάφη χωρίς προβλήματα, ενώ η υψηλή ακρίβεια και η επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του είναι από τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του. Επίσης, η διαχείριση του γίνεται πανεύκολα μέσω ενός smartphone.

Το H1 κοστίζει περίπου όσο ένα πολυτελές αυτοκίνητο, 90.000 δολάρια. Αλλά θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν περισσότερα. Η ταχύτητα δεν είναι η μόνη του ικανότητα. Το H1 μπορεί να ανέβει σκάλες, να πηδήξει, ακόμα και να χορέψει. Έχει κινήσεις που αναδεικνύουν τον εκπληκτικό συντονισμό του.

[Unitree]



Πηγή