Το αχθοφόρο ρομπότ που δοκιμάζει γνωστή αεροπορική εταιρεία

21


Ένα νέο είδος αχθοφόρου δοκιμάζει η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM. Πρόκειται για το Care-E, ένα ρομπότ που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και έχει ως στόχο να βοηθά τους ταξιδιώτες.

Μπορεί να μεταφέρει αποσκευές έως και 38 κιλά και να οδηγήσει τον ταξιδιώτη στην πύλη αναχώρησης, ακόμα κι αν αυτή αλλάξει καθώς έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι τα 4,8 χλμ/ώρα, όση δηλαδή είναι και η ταχύτητα που κατά μέσο όρο βαδίζει ο άνθρωπος.

Αν ο επιβάτης θελήσει να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα του αεροδρομίου για ψώνια, το Care-E θα τον περιμένει καρτερικά απ’ έξω. Αυτό που προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει είναι να φέρει καφέ και φαγητό σε περίπτωση που του το ζητήσει κάποιος, αλλά αυτό προφανώς θα είναι το επόμενο στάδιο.

Το Care-E διαδέχεται τον Σπένσερ, ένα ρομπότ που ήδη χρησιμοποιείται στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το οποίο σκανάρει τις κάρτες επιβίβασης των επιβατών και τους οδηγεί στη σωστή πύλη επιβίβασης. Ο Σπένσερ όμως δεν μεταφέρει αποσκευές, οπότε το Care-E προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Το νέο ρομπότ της KLM βρίσκεται στο στάδιο των εντατικών δοκιμών, με την εταιρεία να σκοπεύει να ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί αργότερα μέσα στη χρονιά στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο.





Πηγή