Το διαστημικό σκάφος έφυγε για τους Τρωϊκούς αστεροειδείς του Δία

10


Η NASA πραγματοποίησε με επιτυχία την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Lucy με τη βοήθεια του πυραύλου Atlas V από το Space Launch Complex 41 στο Cape Canaveral της Florida. Το Lucy πήρε την ονομασία του από τον απολιθωμένο ανθρώπινο σκελετό που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1970 και βοήθησε τους επιστήμονες να ξετυλίξουν την ιστορία την ανθρώπινης εξέλιξης.

Η αποστολή του Lucy αφορά τη μελέτη των Τρωϊκών αστεροειδών που κινούνται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Διά και πιστεύεται πως αποτελούν απομεινάρια από την εποχή που σχηματίστηκαν οι πλανήτες στην αυγή του Ηλιακού Συστήματος μας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της NASA, Bill Nelson,

Το διαστημικό σκάφος Lucy αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της NASA για την εξερεύνηση του Διαστήματος και την εξέλιξη της επιστήμης, καθώς θα ευελπιστούμε πως θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τη θέση μας μέσα σε αυτό. Ανυπομονώ για τα μυστήρια που θα φέρει στο φως!

Το Lucy ταξιδεύει πλέον με ταχύτητα περίπου 108000 km/h με κατεύθυνση προς τον Ήλιο όπου θα πραγματοποιήσει στροφή πίσω προς τη Γη μέσα στο 2022 για να βοηθηθεί από το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη μας παίρνοντας κατεύθυνση προς τον πλανήτη Διά.

Όπως δήλωσε ο Hal Levison, επικεφαλής ερευνητής του Southwest Research Institute,

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την ιδέα για την αποστολή του Lucy στις αρχές του 2014, οπότε καταλαβαίνετε πως έχουμε εργαστεί για αρκετό καιρό επάνω στο project. Θα χρειαστεί, βέβαια, να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να φτάσουμε στον πρώτο Τρωϊκό αστεροειδή, αλλά αξίζει τον κόπο και την αναμονή. Οι αστεροειδείς αυτοί μοιάζουν με διαμάντια στον ουρανό.

Επομένως, περιμένουμε να δούμε τη Lucy in the sky with Diamonds, που έλεγαν και οι Beatles…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[NASA]





Πηγή