Το ηλεκτρικό αεροπλάνο της Rolls Royce σπάει όλα τα ρεκόρ

11


Το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο της Rolls Royce που ονομάζεται Spirit of Innovation πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, καταγράφοντας πολλά παγκόσμια ρεκόρ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Spirit of Innovation πέτυχε τελική ταχύτητα 555,9 χιλιόμετρα την ώρα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, η οποία είναι σχεδόν τριπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ. Πέτυχε επίσης ταχύτητα 532,1 χιλιόμετρα την ώρα σε 15 χιλιόμετρα, άλλη μια παγκόσμια πρωτιά, και έσπασε τον ταχύτερο χρόνο για να ανέβει στα 3000 μέτρα κατά 60 δευτερόλεπτα με χρόνο 202 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία μάλιστα ανέφερε ότι υπέβαλε τα στοιχεία της στην Fédération Aéronautique Internationale (Διεθνή Αεροπορική Ομοσπονδία) και ελπίζει ότι τα αρχεία θα γίνουν επίσημα σύντομα.

Σε ένα σημείο, το Spirit of Innovation πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 623 χιλιόμετρα την ώρα και η Rolls-Royce τόνισε ότι το γεγονός αυτό κάνει το αεροπλάνο το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, είτε είναι στον αέρα, είτε στη θάλασσα, είτε στη στεριά.

«Το Spirit of Innovation χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα 400 kW, καθώς και την υψηλότερης πυκνότητας φορτίου μπαταρία που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στην αεροναυπηγική», λέει η Rolls-Royce.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή