Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony έρχεται το 2026!

17


Όταν η Sony παρουσίασε το δικό της concept ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Vision S, στο CES 2020 πολλοί πίστεψαν πως δύσκολα θα το βλέπαμε σύντομα στους δρόμους. Παρόλα αυτά, η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά την συνεργασία της με τη Honda και μάλιστα παρουσίασε στο CES 2023 μια μετεξέλιξη του Vision S που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους των ΗΠΑ από το 2026!

Πρόκειται για το Afeela, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θυμίζει αρκετά το Vision S στον σχεδιασμό, διαθέτει μια LED λωρίδα στην μπροστινή γρίλια για να «εκφράζεται» και είναι εξοπλισμένο με 45 ειδικούς αισθητήρες όπως LiDAR, radar και διάφορες κάμερες μέσα και έξω από την καμπίνα. 

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις επιδόσεις του, αλλά η Sony έδειξε την τεράστια οθόνη που τοποθετήθηκε στο ταμπλό και υποσχέθηκε πως θα κλείσει μεγάλες συμφωνίες για την παροχή περιεχομένου όπως ταινίες, μουσική και gaming. Όλη η υπολογιστική ισχύς για το infotainment θα παρέχεται από SoCs της Qualcomm (Snapdragon Digital Chassis), ενώ θα συμμετέχει σε διάφορους τομείς και η Epic Games.

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025 και οι πρώτες παραδόσεις στις αρχές του 2026. Για τιμή ούτε λόγος…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή