Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει νομοσχέδιο κατά των trolls και της παρακολούθησης πορνό από ανηλίκους

27


Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε το περιβόητο νομοσχέδιο Online Safety Bill στη Βουλή προκειμένου να περάσει από έλεγχο και να αποφασιστεί αν θα εγκριθεί στο σύνολο του ή αν θα υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται για να καλύψει πληθώρα θεμάτων που αφορούν το Internet και τους χρήστες του με σκοπό να καταστήσει πιο ασφαλή την πλοήγηση και ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν παρόμοιους δρόμους.

Το Online Safety Bill συντάσσεται από τις αρμόδιες αρχές εδώ και αρκετό καιρό, καθώς γίνονται τακτικά προσθαφαιρέσεις στα ζητήματα που χρήζουν νομικής κάλυψης. Για παράδειγμα, γίνεται λόγος για εισαγωγή νέων μεθόδων ελέγχου στις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου για να αποτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους, αλλά και καταπολέμηση των ανώνυμων trolls που λυμαίνονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της άσκησης πίεσης στις εταιρείες προκειμένου να ενεργοποιούνται πολύ πιο γρήγορα κατά της διασποράς ψευδών – παραπλανητικών ειδήσεων και κατά της ρητορικής μίσους.

Ο έλεγχος για την τήρηση των νέων κανόνων που θα εισάγει το νομοσχέδιο θα δοθεί στην Ofcom, την επίσημη αρχή τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία μάλιστα θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει πρόστιμα που θα φτάνουν έως το 10% του ετήσιου τζίρου των εταιρειών ή ακόμη και να τις μπλοκάρει εντελώς σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται. Να σημειωθεί, πάντως, ότι το περιεχόμενο που αφορά καθαρά την ειδησεογραφία θα εξαιρείται πλήρως από τους νέους κανόνες.

[via]



Πηγή