Το μέλλον είναι ήδη εδώ!

29


Η σχεδιαστική εξέλιξη των smartphones ακολούθησε τον φρενήρη ρυθμό της Τεχνολογίας, καθώς από τα μεγάλα και ογκώδη κινητά των ‘90s και ‘00s περάσαμε στα σαφώς πιο εργονομικά και εύχρηστα designs της τελευταίας δεκαετίας, αλλά πάντοτε το σκεπτικό ήταν να υπάρχει μια σωστή ισορροπία μεταξύ εμφάνισης και λειτουργικότητας για τον τελικό χρήστη. Η Samsung ανέκαθεν τολμούσε να πειραματιστεί με νέες μορφές, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση των αναδιπλούμενων (foldable) smartphones.

Περνώντας, πλέον, στην 4η γενιά της οικογένειας Samsung Galaxy Z με τα Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα πως έχει την τεχνογνωσία για να προσφέρει στους απαιτητικούς καταναλωτές τις συσκευές του μέλλοντος, καταφέρνοντας να τις βελτιώσει σε πολλούς τομείς.

Εμπνευσμένος Σχεδιασμός με έμφαση στη Οθόνη και την Φορητότητα

Στη σημερινή εποχή η μεγάλη οθόνη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επιλογή ενός smartphone, καθότι οι χρήστες παρακολουθούν περιεχόμενο όσο ποτέ άλλοτε, ενώ χρησιμοποιούν τις συσκευές τους τόσο για διασκέδαση, όσο και για την εργασία τους. Η φορητότητα, ωστόσο, είναι εξίσου σημαντική και απασχολεί τους καταναλωτές γι’ αυτό τα Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4 δίνουν την λύση χάριν στις εύκαμπτες εσωτερικές οθόνες τους.

Το Galaxy Z Fold4 διαθέτει εύκαμπτη εσωτερική οθόνη που εκτείνεται στις 7.6’’ 120Hz για να ενισχύεις την παραγωγικότητα και να απολαμβάνεις το περιεχόμενο που επιθυμείς (π.χ. videos, games) χωρίς περιορισμούς, αλλά και πλήρως λειτουργική εξωτερική οθόνη 6.2’’ που σου προσφέρει την εμπειρία χρήσης ενός απλού smartphone απευθείας μόλις το βγάλεις από την τσέπη σου. Στα πλεονεκτήματα και η υποστήριξη της γραφίδας S Pen *για να την χρησιμοποιείς στην εσωτερική οθόνη.

Από την άλλη, το Galaxy Z Flip4 με τον clamshell σχεδιασμό μεταφέρεται πανεύκολα σε κάθε τσάντα ή τσέπη διπλωμένο στη μέση, ενώ όταν το ανοίγεις ξεδιπλώνεται μπροστά σου μια εντυπωσιακή εύκαμπτη οθόνη Dynamic AMOLED 6.7’’ 120Hz για κάθε είδους χρήση. Να σημειωθεί ότι και αυτό διαθέτει εξωτερική οθόνη 1.9’’ Super AMOLED που υποστηρίζει την εκτέλεση ακόμη περισσότερων διεργασιών χωρίς να χρειαστεί να το ξεδιπλώσεις (π.χ. προβολή ειδοποιήσεων, καιρός, πραγματοποίηση κλήσης, απάντηση σε εισερχόμενα μηνύματα με emoji κ.ά.).

Στον τομέα της κατασκευής, η εύκαμπτη οθόνη και η δυνατότητα αναδίπλωσης δεν αποτελούν παράγοντες ανησυχίας. Η Samsung έχει τοποθετήσει νέο σύστημα μεντεσέ που αντέχει σε περισσότερες από 200.000 αναδιπλώσεις, μεταλλικό πλαίσιο από Armor Aluminum, καθώς και ανθεκτική επικάλυψη Corning Gorilla Glass Victus+ στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος. Επιπλέον, αμφότερα είναι πιστοποιημένα με IPΧ8** για ανθεκτικότητα σε νερό σε βάθος έως 1.5m για έως 30 λεπτά.

Ισχυρό Hardware για Δημιουργικότητα, Παραγωγικότητα και Διασκέδαση

Εξοπλισμένα με επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen1, τα Samsung Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4 είναι έτοιμα να καλύψουν τις ανάγκες ενός απαιτητικού χρήστη. Η μεγάλη οθόνη του Galaxy Z Fold4 είναι κατάλληλη για να έχεις ταυτόχρονα ανοικτές έως και 3 εφαρμογές σε Split Screen mode προκειμένου να περάσεις στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας σε μια φορητή συσκευή. Άλλωστε, το Galaxy Z Fold4 είναι η πρώτη συσκευή που χρησιμοποιεί την έκδοση Android 12L, ειδικά σχεδιασμένη για να αξιοποιεί ο χρήστης τη μεγάλη οθόνη στον μέγιστο δυνατό βαθμό με ευκολία και άνεση χάριν στην νέα Γραμμή εργασιών. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους κορυφαίους developers για να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες των εφαρμογών τους ανάλογα με το αν είναι ανοικτή η διπλωμένη η οθόνη και ήδη η Google προσφέρει την δυνατότητα drag-and-drop από τον Chrome browser στο Gmail όταν τα έχεις ανοικτά ταυτόχρονα για να μεταφέρεις με ευκολία links, κείμενο, φωτογραφίες κλπ.

Επιπλέον, η λειτουργία Flex εκμεταλλεύεται τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό για να προσαρμόζει το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη όταν το κρατάς μερικώς διπλωμένο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς, για παράδειγμα, να παρακολουθείς ένα YouTube video στην μισή οθόνη και στην άλλη μισή να διαβάζεις τις σχετικές πληροφορίες και τα σχόλια. Ειδικά για το YouTube να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν το Galaxy Z Fold4 ή το Galaxy Z Flip4 λαμβάνουν 4 μήνες δωρεάν συνδρομή στο πακέτο YouTube Premium*** για παρακολούθηση χωρίς την εμφάνιση διαφημίσεων.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, οι αναβαθμίσεις είναι σημαντικές και στα δύο νέα μοντέλα για να ανακαλύψεις νέους τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητας και της φαντασίας σου. Στο Galaxy Z Fold4 έχει τοποθετηθεί νέος αισθητήρας 50MP (23% πιο φωτεινός) και τηλεφακός με 30χ Space Zoom, ενώ στο Galaxy Z Flip4 ο κύριος αισθητήρας 12MP είναι κατά 65% πιο φωτεινός από αυτόν του προηγούμενου μοντέλου για εκπληκτικές λήψεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η FlexCam που ενεργοποιεί ταυτόχρονα τις μπροστά και πίσω κάμερες για λήψεις φωτογραφιών και videos με διαφορετική προοπτική, ενώ μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό για σταθερές λήψεις ή ακόμα και για selfies μέσω της πίσω κύριας κάμερας βλέποντας τον εαυτό σου στην εξωτερική οθόνη.

Τα νέα foldables της Samsung σε προκαλούν να τα χρησιμοποιείς με κάθε πιθανό τρόπο, γι’ αυτό η εταιρεία έχει φροντίσει να προσφέρει μεγάλη αυτονομία που αρκεί για μια ημέρα έντονης χρήσης με μία φόρτιση. Υποστηρίζουν, επίσης, ταχεία φόρτιση που γεμίζει τις μπαταρίες στο 50% μέσα σε 30 λεπτά.

* Τα S Pen Fold Edition και S Pen Pro πωλούνται ξεχωριστά. Να χρησιμοποιείτε μόνο το Samsung S Pen Fold Edition που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Galaxy Z Fold3 5G/Fold4 ή το S Pen Pro. Όλα τα άλλα S Pen ή stylus που δεν έχουν σχεδιαστεί για το Galaxy Z Fold4 (όπως και αυτά από άλλους κατασκευαστές) ενδέχεται να φθείρουν την οθόνη. Το Galaxy Z Fold4 δεν διαθέτει ενσωματωμένη υποδοχή για το S Pen. Η υποστήριξη του S Pen περιορίζεται στην Κύρια Οθόνη.

**Τα Galaxy Z Flip4 και Galaxy Z Fold4 έχουν πιστοποίηση IPX8. Με βάση τις συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε γλυκό νερό έως 1,5 μέτρου για έως 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα. Δεν είναι ανθεκτικό στη σκόνη

*** Ισχύει για νέους πελάτες YouTube Premium, YouTube Music Premium και Μουσικής Google Play. Όροι & Προϋποθέσεις εδώ:

https://www.samsung.com/gr/offer/galaxy-youtube-premium-2022/

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

https://www.youtube.com/watch?v=Vofma67Ndko

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή