Το νέο δωρεάν browser game γνώσης που θα «κολλήσεις»

3


Το νέο άκρως ενδιαφέρον web game Wikitrivia που δημιουργήθηκε από τον Tom Watson είναι ένα παιχνίδι γνώσεων κατά το οποίο οι παίκτες καλούνται να βάλουν σε σωστή χρονολογική σειρά γεγονότα από την Wikipedia.

Κάθε παίκτης παίρνει μια κάρτα με μια ερώτηση όπως «Πότε χτίστηκε η Βαστίλη» ή «Πότε δημιουργήθηκαν οι Foo Fighters» και στη συνέχεια πρέπει να τοποθετήσει την κάρτα στη σωστή θέση στο Timeline. Επιτρέπονται τρία λάθη και οι ζωές αντιπροσωπεύονται με καρδιές. Όταν χάσετε όλες τις καρδιές σας, χάνετε και ξεκινάτε από την αρχή ένα νέο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν θελήσετε να παίξετε το Wikitrivia καλύτερα μην το επιχειρήσετε από smartphone, προτιμήστε desktop/laptop. Όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο απολαυστικότερο το χρονοδιάγραμμα σας.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ορισμένα από τα δεδομένα να είναι λανθασμένα και αναληθή, καθώς αντλούνται από την Wikipedia στην οποία μπορεί κάθε χρήστης να εισέλθει και να καταγράψει κάθε είδους πληροφορία. Ο Watson ωστόσο παρέχει τη δυνατότητα στο Wikitrivia να αναφέρουν οι παίκτες εάν παρουσιαστούν λανθασμένες κάρτες ή δεδομένα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή