Το νέο AR game της Niantic σε συνεργασία με το NBA

13


Η Niantic, γνωστή για τις ιδιαίτερα επιτυχημένες δουλειές της επάνω σε παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας όπως το Pokémon Go, ξεκινά επίσημη συνεργασία της με το NBA και ανακοινώνει επίσημα το NBA All World. Πρόκειται για ένα location-based παιχνίδι με στοιχεία AR που η εταιρεία το περιγράφει ως «το lifestyle του NBA που συναντά το metaverse του πραγματικού κόσμου».

Από τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, το NBA All World θα μοιάζει αρκετά με τα υπόλοιπα AR games της Niantic. Ο πραγματικός χάρτης του κόσμου θα γεμίζει με διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, απλά η θεματολογία θα είναι αυτή τη φορά το μπάσκετ.

Σύμφωνα με τον Marcus Matthews, επικεφαλής παραγωγής της εταιρείας,

Μετατρέπουμε τον κόσμο γύρω σας σε ένα μπασκετικό σύμπαν ή όπως προσωπικά μου αρέσει να το χαρακτηρίζω, τον πραγματικό κόσμο σε ένα μπασκετικό λούνα παρά. Διάφορες περιοχές και αντικείμενα του πραγματικού κόσμου θα μετατρέπονται σε στοιχεία του video game. Για παράδειγμα, το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σας θα είναι το μέρος απ’ όπου μπορείτε να γεμίσετε την αντοχή του παίκτη σας ή κάποιο κατάστημα ρούχων το μέρος όπου θα βρίσκεις τα νέα του παπούτσια.

Εκτός από την παραμετροποίηση των παικτών, το NBA All World θα περιλαμβάνει αγώνες ένας εναντίον ενός απέναντι σε παίκτες απ’ όλο τον κόσμο, με το gameplay είναι αρκετά απλοϊκό με swipes στην οθόνη του smartphone ή του tablet. Θα υπάρχουν collectibles όπως πραγματικοί παίκτες του NBA, διάφορες πληροφορίες για τις προσωπικές ιστορίες τους και αρκετά διακοσμητικά στοιχεία.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά η Niantic ισχυρίζεται πως θα το δούμε σε συσκευές Android και iOS με την έναρξη της νέας σεζόν του NBA τον προσεχή Οκτώβριο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή