Το προϊόν που δεν έχει ανάγκη κανένας και πούλησε σαν τρελό

55


Ένα αστείο του Elon Musk ήταν απλώς θέμα χρόνου να γίνει πραγματικό προϊόν.

Ο λόγος για το φλογοβόλο (flamethrower) της εταιρίας του Boring Company ή, σωστότερα, το όχι-φλογοβόλο (not-a-flamethrower), το οποίο είναι κάτι που προφανώς δεν χρειάζεται κανείς αλλά πούλησε σαν τρελό!

Η ιδέα του προϊόντος ακροβατεί φυσικά στα όρια της νομιμότητας, γι’ αυτό και όπως επέμεναν οι δικηγόροι του, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φρόντισε να περιλάβει όρους και προϋποθέσεις χρήσης στο ανατρεπτικό προϊόν του. Όρους που σε κάνουν βέβαια να γελάς!

Το φλογοβόλο των 500 δολαρίων απαγορεύεται λοιπόν να το χρησιμοποιήσεις στο σπίτι, κατά της γυναίκας σου(!) και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που θα βάλει σε κίνδυνο ανθρώπους και περιουσίες. Και όπως σπεύδει να μας πει η Boring Company, η καλύτερη χρήση του είναι στην crème brulee!

Εννοείται ότι δεν είναι οι γνώριμοι και στριφνοί εταιρικοί όροι χρήσης που συναντάς συνήθως, μιας και ο Elon δεν μοιάζει σε τίποτα με τους άλλους επιχειρηματίες. Ένα τόσο εξωφρενικό προϊόν όμως μόνο τόσο αστείοι (στα όρια του γελοίου) όροι θα μπορούσαν να το συνοδεύσουν.

Πλάκα-πλάκα όμως, όπως υποδεικνύουν παράγοντες της αγοράς, έχει καλύψει τα νώτα του από μηνύσεις και αγωγές, καθώς ένα μαραφέτι που ξερνά φλόγες δεν είναι στα σίγουρα παιχνίδι. Και εξίσου σίγουρα όχι για όλους…  

Όποιος σκόπευε να μπει μάλιστα στη μεγάλη κοινότητα των χιλιάδων ανθρώπων που το είχαν ήδη αποκτήσει, θα έπρεπε να τικάρει τώρα αρκετά κουτάκια, καθώς το πράγμα σοβάρεψε. Αρχικά δηλαδή το αποκτούσες απλά και όμορφα, μέσα σε λίγες όμως μέρες το νομικό τμήμα ανέλαβε δράση και γέμισε την παραγγελία με όρους και διαδικασίες επαλήθευσης.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο σύγχρονος Μίδας της τεχνολογίας ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να πουλά φλογοβόλα, αφού το καπελάκι του με το λογότυπο της Boring Company είχε ήδη πουλήσει 50.000 κομμάτια. Δύο μήνες μετά και έχοντας κλείσει μόλις μία βδομάδα πωλήσεων, το όχι-φλογοβόλο ξεπούλησε και το τελευταίο από τα 20.000 κομμάτια, μαζεύοντας 10 εκατ. δολάρια σε 100 ώρες! Το καλύτερο της ιστορίας είναι βέβαια πως οι τυχεροί που το απέκτησαν έπρεπε να μπουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας ως τις 24 Μαΐου και να συμφωνήσουν κατόπιν εορτής με τους όρους χρήσης.  

Προφανώς και ο Musk παίζει την αγορά στα δάχτυλα και βρίσκει χρόνο για θεότρελα καμώματα την ώρα που αλλάζει την αυτοκίνηση και τη διαστημική περιπέτεια. Κι όλα αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί το υπόγειο τούνελ του στο Λος Άντζελες για γρηγορότερες μετακινήσεις, μιας και η ταλαιπωρία μέσα στο αμάξι τον τρέλαινε…





Πηγή