Το πρώτο με Snapdragon 898 SoC, ακολουθούν Motorola, Samsung και HUAWEI

6


Η συνηθισμένη άτυπη κόντρα για το ποιος θα προσφέρει πρώτος στο καταναλωτικό κοινό το smartphone με τον ισχυρότερο επεξεργαστή της Qualcomm φαίνεται ότι θα λήξει πολύ εύκολα φέτος, αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες του γνωστού (και πολύ έγκυρου) leakster Digital Chat Station.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, η Xiaomi θα είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει smartphone με το Qualcomm Snapdragon 898 SoC και αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το Xiaomi 12 στα τέλη του 2021. Επιπλέον, ο @DCS αναφέρει πως και η Motorola ετοιμάζει δική της ναυαρχίδα που θα αποκαλυφθεί στις αρχές του 2022 και μάλιστα ενδέχεται να προλάβει τη Samsung που απ’ ό,τι ακούγεται θα μεταφέρει την παρουσίαση της σειράς Galaxy S22 για το Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξίσου πολύ έγκυρος leakster Ice Universe μοιράστηκε τις επιδόσεις του Snapdragon 898 SoC από το Geekbench benchmark και σε αυτήν την πρώιμη φάση είναι ήδη κατά 15% πιο ισχυρός από το Snapdragon 888 και 5% πιο ισχυρός από το Snapdragon 888+. Λογικά η τελική έκδοση του Snapdragon 898 SoC θα είναι σημαντικά πιο βελτιωμένη, οπότε δεν κλειδώνουμε αυτά τα νούμερα για την ώρα.

Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε και τις πληροφορίες που αποκαλύπτει ο Digital Chat Station σχετικά με το HUAWEI Mate 50. Ο leakster ισχυρίζεται πως η επόμενη ναυαρχίδα της HUAWEI θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και θα χρησιμοποιεί την 4G έκδοση του Qualcomm Snapdragon SoC λόγω των απαγορεύσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το Snapdragon 898 SoC, θα είναι το premium chipset της Qualcomm για τις ναυαρχίδες του 2022. Η κατασκευή του θα γίνει σε κλίμακα 4nm της Samsung με αρχιτεκτονική 1 + 3 + 4, δηλαδή 1x πυρήνας Cortex-X2 3.0GHz + 3x πυρήνες Cortex-A78 2.5GHz + 4x πυρήνες Cortex-A55 1.79GHz. Η παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2021 (30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2021).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή