Το ρομπότ που απαντά στην ερώτηση «Πού είναι ο Γουόλι;» – Newsbeast

39


Αν ήσασταν κι εσείς από τα παιδιά που έψαχναν μανιωδώς στη γνωστή σειρά βιβλίων να βρουν «πού είναι ο Γουόλι», σας έχουμε νέα: τώρα ένα ρομπότ μπορεί άνετα να τον βρει και να σας δείξει με το χέρι του τη γνώριμη, όσο και δυσεύρετη μορφή του Γουόλι, για να μην ψάχνεστε άδικα.

Το ρομπότ με την ταιριαστή ονομασία «Να ο Γουόλι» αξιοποιεί την υπηρεσία AutoML Vision της Google, η οποία είναι διαθέσιμη από τον περασμένο Ιανουάριο και επιτρέπει σε χρήστες να αναπτύξουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτουν γνώσεις προγραμματισμού.

Το ρομπότ είναι προγραμματισμένο να εντοπίζει τη μορφή του Γουόλι, και αφού εξετάσει λεπτομερώς την κάθε σελίδα του βιβλίου, υποδεικνύει στον χρήστη όποια μορφή παρουσιάζει διάστημα εμπιστοσύνης τουλάχιστον 95% ότι είναι αυτή που ψάχνει, συγκρίνοντας κάθε μορφή με μία βάση δεδομένων από εικόνες του προσώπου και του σώματος του Γουόλι.

Σύμφωνα με τον Ματ Ριντ, τον επικεφαλής του συγκεκριμένου project, το μοντέλο του λειτουργεί πολύ καλύτερα απ’ όσο περίμενε – από την άλλη, βέβαια, αν το ρομπότ βρίσκει τόσο εύκολα τον δυσεύρετο Γουόλι, μάλλον χάνεται η μαγεία της αναζήτησης…





Πηγή