Το σύστημα Presto αναβαθμίζει τα iPhone χωρίς να βγουν από το κουτί τους

0


Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι η Apple θα αναβαθμίζει τα iPhone ακόμα και όταν βρίσκονται μέσα στα κουτιά τους στα καταστήματα λιανικής, δηλαδή προτού τα λάβει στα χέρια του ο τελικός χρήστης. Για να το κάνει αυτό, η εταιρεία ανέπτυξε ένα σύστημα που ονομάζεται Presto και λειτουργεί κάπως έτσι:

Τα σφραγισμένα κουτιά iPhone τοποθετούνται ανά τρία σε σειρές μέσα σε μια ειδική ραφιέρα στα Apple Store της εταιρείας στις ΗΠΑ. Μέσα σε αυτήν χωρούν συνολικά έξι iPhone. Κατά τα επόμενα 15 έως 30 λεπτά, κάθε iPhone στο κουτί ενεργοποιείται ασύρματα, εν μέρει μέσω της χρήσης του συστήματος ασύρματης φόρτισης MagSafe. Μόλις μια συσκευή ενεργοποιηθεί, ενημερώνεται με την τελευταία έκδοση του iOS και στη συνέχεια απενεργοποιείται. Όλα αυτά γίνονται χωρίς να χρειάζεται να αποσφραγιστεί το κουτί, να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα η συσκευή, να ενημερωθεί και να σφραγιστεί ξανά.

Ολόκληρο το σύστημα Presto λειτουργεί με τη βοήθεια ενός Mac mini. Όταν ένας τεχνικός του Apple Store σαρώνει ένα κουτί iPhone, προσθέτει το συγκεκριμένο προϊόν σε μια λίστα με τις συσκευές που πρέπει να ενημερωθούν. Το μηχάνημα ενημερώνει επίσης το προσωπικό του Apple Store για το ποιες συσκευές πρέπει να περάσουν από το σύστημα και ελέγχει τα αρχεία πωλήσεων κάθε ημέρας για να καθορίσει ποιες από τις συσκευές θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία για την επόμενη ημέρα.

Ακόμη και αν ένας υπάλληλος του Apple Store δεν έχει εκπαιδευτεί στο μηχάνημα, θα έχει ρόλο στη διαδικασία της ασύρματης ενημέρωσης των σφραγισμένων iPhone. Εάν ένας υπάλληλος του Apple Store περνάει από το μηχάνημα και δει ότι η λυχνία κατάστασης είναι πλέον πράσινη (από το αρχικό λευκό), θα γνωρίζει ότι το τηλέφωνο στο συγκεκριμένο κουτί έχει ενημερωθεί και μπορεί να αφαιρεθεί από το μηχάνημα Presto. Μόλις αφαιρεθεί από το μηχάνημα, το κουτί προστίθεται στο απόθεμα του καταστήματος με τις συσκευασμένες και σφραγισμένες μονάδες iPhone που έχουν ενημερωθεί και είναι έτοιμες προς πώληση.

Όταν αγοράζεται ένα συγκεκριμένο μοντέλο (χρώμα και χωρητικότητα αποθήκευσης), το Presto υπενθυμίζει στο Apple Store να προχωρήσει σε ενημέρωση του λογισμικού του. Ανεξάρτητα από το μοντέλο iPhone που θέλει να αγοράσει ένας πελάτης του Apple Store, θα είναι διαθέσιμο και ενημερωμένο στο χρώμα και τον αποθηκευτικό χώρο που επιθυμεί ο αγοραστής. Όταν ένα Apple Store παραλαμβάνει νέα αποθέματα, το μηχάνημα ενημερώνει το προσωπικό για το ποια μοντέλα πρέπει να ενημερωθούν. Όταν γίνεται διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση του iOS, το μηχάνημα λέει στο προσωπικό ότι όλα τα τηλέφωνα που υπάρχουν στο απόθεμα θα πρέπει να ενημερωθούν από το μηχάνημα Presto.

[via]



Πηγή