Το χαρακτηριστικό που φημολογείται ότι θα έχει το iPhone 12 και θα κάνει αίσθηση (και το κινητό ταχύτερο) | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

8


Εν αναμονή βρίσκονται οι λάτρεις της Apple για το νέο iPhone 12, το οποίο σίγουρα θα έχει τις αναβαθμίσεις: ταχύτερο επεξεργαστή, το πιο πρόσφατο λογισμικό iOS, ασύρματη συνδεσιμότητα 5G και μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κάνουν το iPhone το ταχύτερο smartphone της Apple.

Αλλά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλα, ένα νέο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να κάνει το iPhone, το πιο γρήγορο από όλα: Μια οθόνη με ανανέωση υψηλής ταχύτητας.

120 Hz αντί για 60 Hz;

Πώς προκύπτει αυτό; Οι φήμες που κυκλοφορούν στο Reddit είναι πολλές και αν βγουν αληθινές, οι θαυμαστές της Apple θα ενθουσιαστούν. Μια εξ αυτών λέει πως στο νέο smartphone, η οθόνη θα είναι 120 Hz. Δηλαδή πρόκειται για μία οθόνη που μπορεί να εμφανίσει 120 διαφορετικά καρέ ή εικόνες ανά δευτερόλεπτο.

Η τρέχουσα οθόνη του iPhone, όπως και των περισσοτέρων smartphones και υπολογιστών, είναι στα 60Hz ή 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό δεν μας μοιάζει φυσικά αργό, καθώς το έχουμε συνηθίσει. Αλλά εάν πάρετε στα χέρια σας μια οθόνη 120 Hz, τότε σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς «επιβιώσατε» με τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Οι οθόνες με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης μοιάζουν γρηγορότερες. Όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, πατήσετε σε μια εφαρμογή ή παίξετε ένα παιχνίδι, το τηλέφωνο μοιάζει να υπακούει στις εντολές σας σχεδόν ακαριαία. Ακόμα και σε τηλέφωνα με πιο αργούς επεξεργαστές, οι οθόνες υψηλής ανανέωσης μοιάζουν γρηγορότερες από αυτές με τα 60 Hz.

Τα τηλέφωνα Android τελευταίας τεχνολογίας, όπως το Samsung Galaxy P20 και το OnePlus 8Pro, έχουν οθόνες 80 Hz ή 120 Hz. Αλλά οι περισσότεροι χρήστες iPhone πιθανώς δεν γνωρίζουν τη διαφορά.

Ποια είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα της χρήσης οθονών υψηλής ανανέωσης

Ωστόσο, υπάρχουν και προβλήματα με τις οθόνες υψηλής ανανέωσης. Πρώτον, συχνά θυσιάζουν την πυκνότητα των pixels και δεύτερον απορροφούν πολλή μπαταρία κι αυτό διότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ενημερώνεις τόσο γρήγορα την οθόνη. Όμως, η Apple έχει υπερασπιστεί και προωθήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartphones της ως ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του iPhone. Γι’ αυτό, εάν η Apple θελήσει να κάνει την αλλαγή στα 120Hz, τότε πιθανότατα θα ενεργοποιείται και θα απενεργοποιείται αυτόματα ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε εκείνη την στιγμή. Επιπλέον το νέο iPhone αναμένεται να έχει συνδεσιμότητα 5G – κάτι που απορροφά πολλή μπαταρία.

Αν πάντως, οι φήμες βγουν αληθινές, τότε το iPhone 12 – με 5G και οθόνη 120Hz – θα είναι ένα μεγάλο ατού και ένα σοβαρό άλμα προς τα εμπρός για την Apple.





Πηγή