Το «όχημα» που σε μεταφέρει εκεί που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να φτάσει – Newsbeast

11


Triton 36000/2 Hadal Exploration System το λένε και είναι βαθυσκάφος για την Άβυσσο την ίδια, μεταφέροντας δύο πολύ τυχερούς ανθρώπους σε τόσο αβυσσαλέα βάθη που ακόμα και σήμερα ελάχιστοι έχουν καταδυθεί.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικά προωθημένο και ειδικά σχεδιασμένο υποβρύχιο για τους πυθμένες των ωκεανών. Εξολοκλήρου κατασκευασμένο από τιτάνιο, είναι ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα σκάφη μεγάλης κατάδυσης, καθώς μιλάμε για 11,2 τόνους.

Αυτό, σε συνδυασμό με τα συστήματα προώθησης, του επιτρέπουν να φτάνει στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο της θάλασσας στον Ειρηνικό στα 11.000 σχεδόν μέτρα, σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

Το υποβρύχιο φιλοξενεί προηγμένα συστήματα για τη διατήρηση της ζωής και καταφτάνει πακέτο με το ερευνητικό πλοίο DSSV Pressure Drop, κάνοντάς το ακαταμάχητο σε κάθε ερευνητική, επιστημονική ή ακόμα και προσωπική εξερεύνηση.

Το επανδρωμένο Triton 36000/2 είναι μοναδικό στην κατηγορία του, καθώς είναι πρακτικά αυτόνομο και μπορεί να παραμείνει στο νερό μέχρι και 12 ώρες, φωταγωγώντας τον βυθό με τα πανίσχυρα συστήματα LED φωτισμού και καταγράφοντας υψηλής ευκρίνειας εικόνες με ανάλυση 8Κ.

Κοστίζει βέβαια 42,5 εκατ. ευρώ (48,2 εκατ. δολάρια), μιας και δεν είναι τελικά για τον καθέναν…





Πηγή